O Μέγας Τσίπρας προς Ολάντ : Ολαντ-ρέου

Μέτωπο και με τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ άνοιξε ο Τσίπρας

Ίσως στο μόνο, σύμμαχο μας, στην Ευρώπη, στο πρόεδρο Ολάντ, επιτέθηκε ο Τσίπρας λες και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος και η ΜΟΝΗ μας ελπίδα για να βγούμε από αυτή τη κατάρα της λιτότητας είναι ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης.

Ο Τσίπρα και ο φίλος του Μελανσόν, που καταποντίστηκε στις τελευταίες Γαλλικές Προεδρικές εκλογές, άρχισαν επίθεση προς τον Ολάντ, άνευ προηγουμένου, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον.

Η επίθεση του Μελανσόν, ίσως να έγινε δίκαια, εφόσον ο Ολάντ είναι πολιτικός του αντίπαλος… η Επίθεση Τσίπρα που αποσκοπούσε;

Έκανε επίθεση, σε έναν μελλοντικό του σύμμαχο του;
( μιλάμε για τη περίπτωση που μπορέσει να κάνει κυβέρνηση ο Τσίπρας), έκανε επίθεση σε έναν νέο πρόεδρο που έχει ως πολιτική του να δώσει ένα τέλος στη Λιτότητα στη Ευρώπή…;;;

Η γκάφα Τσίπρα έγινε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου σε αίθουσα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σε ό,τι αφορά τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό».

Για να προσθέσει:

«Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά, διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλε όχι για ν’ αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική».

Η επίθεση στον Φρανσουά Ολάντ ολοκληρώθηκε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, κι αφού ο Ζαν-Λικ Μελανσόν απευθυνόμενος κυρίως στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όχι μόνο υπερθεμάτισε στα λεγόμενα Τσίπρα αλλά επιτέθηκε και στους «πρώην συντρόφους του» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί και αυτοί «σαν στρατιωτάκια που κάνουν καριέρα, επίσης δεν δέχτηκαν να δουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλαβαίνουμε ποιο είναι το μήνυμα» είπε ο Μελανσόν, εμπλέκοντας στην επίθεση και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου:

«Οτι το κόμμα του Ολάντ είναι υπέρ του Μνημονίου όπως ήταν ο κ. Παπανδρέου, είναι σαν το ΠΑΣΟΚ».

Στην κορόνα Μελανσόν, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να πλειοδοτήσει:

«Με τον Ζακ-Λικ Μελανσόν είμαστε πολλά χρόνια συναγωνιστές και σύντροφοι στα πλαίσια του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Γαλλικές διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν αήθη την επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Γαλλίας.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply