Bild: Μην μας λέτε Ναζί, δικές σας κυβερνήσεις οδήγησαν στο αδιέξοδο

 

Το δημοσίευμα της Γερμανικής Bild ( ποιο κάτω ), αναφέρετε στα συνθήματα, που επικρατούσαν στους δρόμους, σχετικά με τους Γερμανούς «εταίρους» μας, όπως Ναζί κλπ κλπ…
Επίσης αναφέρει ότι κανένας Γερμανός Καγκελάριος δεν έφερε την καταστροφή στις χώρες με μεγάλα δάνεια, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία κλπ…

 

Ξεχνάει βέβαια να πει,  ηθελημένα, ότι εκατοντάδες επιχειρήσεις, όπως π.χ. η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, έκλεισαν, λόγο της επιβολής της θέλησης των Γερμανών.
Ξεχνάει να πει ότι η επιρροή της Γερμανίας και η επιμονή της να καταργηθούν Ευρωπαϊκά κεκτημένα, έφερε αποβιομηχανοποίηση στην Ευρώπη και φτώχια…
Ξεχνάει να πει ότι συμφωνίες με τρίτες χώρες, όπως η Κίνα και η Βραζιλία,  που ΜΟΝΟ την ίδια ωφελούσαν, κατέστρεψαν οικονομίες, μέσα στην Ευρώπη,  που για να επιζήσουν δανειζόντουσαν…
Ξεχνάει να πει ότι μεγάλες εταιρείες όπως η Siemens, με τις ευλογίες της Γερμανικής Κυβέρνησης, λάδωναν, πουλημένους πολιτικούς και έπαιζαν στη πλάτη των λαών που δούλευαν τίμια και προσπαθούσαν να βγάλουν μόνο τα προς τα ζην.

 

Ξεχνάει να πει ότι πουλούσαν «άνθρακες» για χρυσό, και ότι κέρδιζαν εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενο, με συνεργάτες τα πουλημένα πολιτικά  καθάρματα. ( Βλέπε συστήματα SeeForEays, υποβρύχια που γέρνουν, Leopardμε προβλήματα στην στρώση στο ατσάλι  και ρωγμές, Siemensμίζες και η προστασία στον Χρυστοφοράκη )

 

Ξεχνάει να πει ότι για χάρη τους, και λόγο ότι ήθελαν απλός να τιμωρήσουν, δεν ήθελαν να δώσουν καμία βοήθεια εξ αρχής και όχι μόνο, δεν δέχτηκαν, ευρώ-ομόλογα, απευθείας δανεισμό από την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης κλπ… Αλλά αυτό που έκανε ήταν να φέρει το ΔΝΤ μέσα στην Ευρώπη και να σμπαραλιάσει τη συνοχή της Ε.Ε. ενώ θα μπορούσαν απλά να αποσβέσουν το χρέος που αποτελούσε, ούτε το 1% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ, αλλά με τις μαλακίες τους, μέσα σε ένα χρόνο το χρέος διπλασιάστηκε για να έρθουν τώρα με ΝΕΕΣ παπαριές να μας κατεβάσουν το χρέος στο επίπεδο που ήταν 1 χρόνο πριν.

 

 

Εκτος όλων των άλλων, εμείς αγαπητέ Ούγκο Μίλερ, αναγνωρίζουμε ότι κάναμε Λάθοι και πολλά.

 

1.       Έχουμε ένα Δημόσιο τομέα που όχι μόνο είναι υπέρογκος αλλά είναι και για ατ ΜΠΑΖΑ… Όποτε δεν θα λέγαμε όχι στο να Ξηλωθούν οι πάντες.

 

2.       Χρειαζόμαστε αναδόμηση στις κοινωνικές και ηθικές μας αξίες , π.χ. θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το φακελάκι, είναι κακό «το ρημάδι» , αυτός που το δίνει  είναι ηλίθιος και αυτός  που το λαμβάνει είναι απατεώνας.

 

3.       Να καταλάβουμε ότι η κοινωνία μας, εκτός από επιστήμονες, χρειάζεται και ειδικευμένους ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, τεχνικούς, αγρότες – με σύγχρονες αντιλήψεις που αντιλαμβάνονται ότι οι επιδοτήσεις είναι για να βελτιώσουν τη παραγωγή και όχι να πάρουν 4 Χ 4 με μεγάλα, ζαντολάστιχα για μαγκιά.

 

4.       Να ξεφύγουμε από το μαγαζάκι της γειτονιάς, να ενώνουμε το κεφάλαιό μας με το γείτονα, το φίλο, το διπλανό, που έχουν τα ίδια οράματα με εμάς  και να ανοίγουν μεγάλες εταιρείες και να έχουμε πελάτη τον κόσμο.

Αλλά φίλε Ούγκο, για να σταματήσουμε να σε λέμε Ναζί, να σταματήσει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και ο «Γιαπωνέζος» που έχετε για υπουργό εσωτερικών να αναφέρονται στον Ελληνικό Λάο και να μας απειλούν, γιατί αν τους Ναζί τους στείλαμε στο Διάολό, με όλο το κόστος που επωμιστήκαμε, εσάς θα σας στείλουμε ακόμα ποιο πέρα…

Και πού είσαι Ούγκο, η ώρα «του ταμείου», για αυτά που μας χρωστάτε φτάνει,  ( Κατοχικό δάνειο   και αποζημιώσεις) τη βοήθεια που μας δίνεται να τη βάλεις εκεί που ξέρεις… ΔΕΝ την ΘΕΛΟΥΜΕ, κοίτα να κρατάς τίποτα χρήματα, γιατί αυτά που έχετε δεν σας φτάνουν για να μας ξεχρεώσετε…

————-

Το γερμανικό ταμπλόιντ συνοδεύει το σημερινό του θέμα για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου και των επεισοδίων με καυστικά σχόλια για τα συνθήματα στους δρόμους της Αθήνας.

Οπως γράφει ο Ούγκο Μίλερ στο θέμα του με τίτλο: «Τέλος στην υποδαύλιση», οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν την Γερμανία για την σημερινή τους κατάσταση.

«Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία δεν κυβερνιόντουσαν από το Βερολίνο. Κανένας καγκελάριος δεν πίεσε τις χώρες αυτές να ζούνε με δανεικά, αντί να επενδύουν στην οικονομία τους», λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Παρόλα αυτά, η Γερμανία διαθέτει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα στο μηχανισμό στήριξης. Δεν περιμένουμε να μας ευχαριστήσουν. Θα ήμασταν απλά ικανοποιημένοι αν δεν μας αποκαλούσαν ναζί» καταλήγει.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply