Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις

Ζούσα σε μια χώρα, ή μάλλον κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου.
Μου έδιναν δάνεια για να είμαι ευτυχισμένος, να χτίσω σπίτι, να πάω διακοπές, να πάρω αυτοκίνητο.
Μου “παρείχαν” «δωρεάν παιδεία» ενώ χρειαζόμουν και χρειάζομαι πανάκριβα φροντιστήρια, για να δω τα παιδιά μου, μια μέρα, να γίνονται… κάτι…

Μου παρείχαν «δωρεάν υγεία», για να αναγκάζομαι να πληρώνω με φακελάκι… και μαύρο χρήμα τους λαμπρούς επιστήμονες ( ευτυχώς, όχι όλους)… και να ζητάω βοήθεια, από τους συμπολίτες μου για να πάω το παιδί μου στο εξωτερικό, αν ό μη γένοιτο, τύχει κάτι κακό που είναι πέρα από τις δυνάμεις μου…
Έχουν χωρίσει τη χώρα με τη δόλια διχόνοια που σπέρνουν κάθε ημέρα, ρίχνοντας τις ευθύνες αυτής της κατάντιας σε διάφορες κοινωνικές ομάδες… τους μη δανειολήπτες εναντίων των δανειοληπτών και των λεγόμενων κόκκινων δανείων…  τους ομολογιούχους που έχασαν χρήματα με το κούρεμα, εναντίων των καταθετών… των νέων εναντίων των γηραιότερων… των ιδιωτικών υπαλλήλων εναντίων των δημόσιων… κλπ…

Σε αυτό το τόπο, ΟΛΟΙ φταίνε, εκτός από τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες…

Αλήθεια, ποια ήταν η κρίση που υπέστησαν αυτές οι δυο κατηγορίες; Απολύτως ΚΑΜΙΑ… αντιθέτως ενισχύθηκαν… γιατί λέει είχαν ανάγκη…

Εδώ και +40 χρόνια απογύμνωσαν τη χώρα και πλέον δεν παράγει τίποτα.
Τα πάντα είναι εισαγόμενα, γιατί, οι Γερμανοί πρέπει να παράγουν και εμείς, τα ζώα να καταναλώνουμε.
Οι Κινέζοι να εισάγουν προϊόντα και εμείς να αγοράζουμε…

Δεν έχω πλέον τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα και δεν πιστεύω σε κανέναν και σε καμία υπόσχεση…
Δεν υπάρχουν εθνοσωτήρες, δεν υπάρχουν ήρωες ούτε σε ανθρώπινα θαύματα πιστεύω…
Σιχάθηκα τις πολιτικές σας, τα πολιτικά ρεύματα, τα άκρα και το κέντρο, τους σωτήρες, τις συνιστώσες και όλους του κόπανους που μου έχουν μαυρίσει τη ζωή…

Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το  μέλλον της πατρίδας μας και τον  μέλλον του λαού να συνταχτούμε όλοι μαζί, μιλάω για εμάς τους απλούς Έλληνες πολίτες,
που αναζητούμε και ψάχνουμε για να φτιάξουμε μια χώρα που μας αξίζει.

Έχουμε αηδιάσει από τη κατάσταση της σαπίλας και της σήψης  και ήρθε η ώρα να σταθούμε όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Δεν μπορούν πλέον να μας κοροϊδεύουν, χρωστάμε ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα μας και στα παιδιά μας.

Δεν μπορώ άλλο τα φακελάκια, τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς, την ανομία, την αδικία και τη σαπίλα.

Δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα μου να τσακίζεται και να γονατίζει και να μην κάνω κάτι.

Δεν αντέχω άλλο να με εξευτελίζουν, αυτοί που κάποτε αιματοκύλησαν το κόσμο και που από το αίμα του δικού μας  λαού αναπτύχτηκαν…

Δεν αντέχω άλλο να με εξευτελίζουν, αυτοί που κλείνανε τα μάτια σε εγκληματικές ενέργειες και σήμερα κάνουν τους τιμητές, χτυπώντας όπως μπορούν την Ελλάδα.

Δεν αντέχω  άλλο να βλέπω τους συμπολίτες μου να υποφέρουν και να μην έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους, όταν υπάρχουν κράτη που μας χρωστάνε τα διπλάσια από αυτά που οφείλουμε.

Δεν αντέχω  άλλο να με κοροϊδεύουν κατάμουτρα…

Θέλω τη χώρα που έμαθα ότι υπάρχει αλλά ποτέ δεν την έζησα.

Θέλω να πηγαίνω στο γιατρό και να με βλέπει ως ασθενεί και όχι ως φακελάκι, να έχω την δημόσια υγεία που μου αξίζει και αξίζει στο κάθε Έλληνα πολίτη.

Θέλω η δικαιοσύνη να λειτουργεί και όχι να με κοροϊδεύει

Θέλω  νόμους  φτιαγμένους για το καλό των πολιτών και όχι το καλό των τραπεζών και των κεφαλαίων.

Θέλω  οι συμπολίτες μου να μην πεινάνε, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους.

Θέλω  οι Έλληνες να είναι υπερήφανοι για αυτά που κατάφεραν και για αυτά που θα καταφέρουν και όχι απογοητευμένοι και καταρρακωμένοι από εδώ που έφτασαν.

Θέλω τα Ελληνόπουλα  να μεγαλώσουν με αξίες και μόρφωση, πρώτα κοινωνική και μετά ακαδημαϊκή.

Θέλω αυτά τα παιδιά να είναι περήφανα για αυτό που είναι και όχι γιατί το έμαθαν από την Ιστορία.

Είμαι ο καθένας από εσάς, είμαι ο Έλληνας που έχει το κόμπο στο λαρύγγι από την οργή την αγανάκτηση και τη πίκρα,  σηκώστε το κεφάλι να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Ποιος θα προασπίσει τα δικαιώματα μας;  Ποιο κόμμα είναι αυτό που θα ψηφίσουμε;

Κανένα, ΝΑ Παραιτηθούν ΟΛΟΙ και να πάνε στα σπίτια τους! Δε θέλουμε να θυσιάζονται για εμάς, δεν ΘΕΛΟΥΜΕ άλλους Εθνοσωτήρες, Μπουχτήσαμε…

Πάνω από όλα η Ελλάδα, τέλος με τις κομματικές ταυτότητες και τις αηδίες που μας έφεραν εδώ.
Τέλος με τα αριστερά, δεξιά, κεντρώα ρεύματα, κύμματα, συνηστώσες και ότι άλλη μπούρδα μας έχουν σερβίρη…
Ίσες ευκαιρίες για όλους, τέλος στην αδικία και στην σαπίλα.
Πρώτα η Ελλάδα μας, οι Έλληνες Πολίτες και μετά όλα τα άλλα.
Κανένας Έλληνας άνεργος.

Πρέπει από αγανακτισμένοι πολίτες να γίνουμε  Συνειδητοποιημένοι  Έλληνες Πολίτες.

 

Οι Προτάσεις  μας για αλλαγές, τόσο στη διακυβέρνηση όσο και Συνταγματικές Αλλαγές.

Σας καλώ να τις σχολιάσετε και τις συμπληρώσετε.

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το Λαό, κάθε 5 χρόνια.
–     Να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και να μην είναι απλός μια μαριονέτα.

2. Δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου, με δικαστές που θα εκλέγονται μέσα από το  δικαστικό σώμα και ΜΟΝΟ για μία θητεία…
Το δικαστήριο θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και θα μπορεί, ακόμα και να καθαιρεί και να φυλακίζει, με συνοπτικές διαδικασίες, τον οποιοδήποτε, πολιτικό κοπρίτη, που γράφει το Σύνταγμα της Ελλάδος στα παλαιά των ενδυμάτων τους…

3. Η Βουλή να μειωθεί σε 200 εκλεγμένους Βουλευτές και 100 κληρωτούς Βουλευτές.
–  Οι εκλεγμένοι Βουλευτές θα εκλέγονται με το γνωστό τρόπο, αλλά θε πρέπει να είναι από κάποια ηλικία και πάνω, να έχουν δουλέψει τουλάχιστον για 5 έτη και θα καταθέσουν τα πάντα από τη περιουσία τους στο Ελληνικό Δημόσιο,
–  Οι 100 κληρωτοί Βουλευτές θα είναι :
Α) Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης
Β) Πάνω από κάποια ηλικία
Γ) Να έχει δουλέψει, αποδεδειγμένα τουλάχιστον 5 χρόνια
Δ) Να μην έχει καμία κομματική ταυτότητα

4. Η κυβέρνηση θα στηρίζεται στη ψήφο εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των εκλεγμένων Βουλευτών. Οι κληρωτοί θα απέχουν από τη ψήφο εμπιστοσύνης.

5. Τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται και από τους κληρωτούς Βουλευτές.
( Αυτό βέβαια θα γίνετε για  ευνόητους, λόγους, εφόσον οι κληρωτοί Βουλευτές, δεν θα είναι κομματικές μαριονέτες)

6. Η θητεία των εκλεγμένων Βουλευτών θα είναι 4 έτη, ενώ των κληρωτών θα είναι 2 χρόνια.

7. Η θητεία των κληρωτών Βουλευτών θα συνεχίζεται κανονικά, ακόμα και αν προκηρύσσονται πρόωρες αλλαγές. Θα αλλάζουν μόνο κάθε 2 χρόνια, όπου θα κληρώνονται νέοι Βουλευτές   

 8. Οι Κληρωτοί Βουλευτές,  και οι κομματικοί Βουλευτές, θα είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν όλα τα οικονομικά στοιχεία, πριν μπουν στη Βουλή, τα δικά τους και του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος τους, παιδιά, σύζυγος, αδέρφια, μητέρα, πατέρας..
( τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, μετρητά, κλπ, ο έλεγχος θα συνεχίζεται ακόμα και αν αποχωρήσουν από το Βουλευτικό αξίωμα, για τα επόμενα 10 χρόνια, οι έλεγχοι θα γίνονται σε αυτούς και τους )

9. Δεν θα υπάρχει κανέναν προνόμιο, για κανένα Βουλευτή, πέραν της μετακίνησή τους, (βουλευτές περιφέρειας), και βέβαια την προστασία, ασφάλεια, για τους ίδιους και την οικογένεια τους.
Πέραν αυτού, θα λαμβάνουν ότι λαμβάνουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες, από ασφάλεια συνταξιοδότηση και μισθό. Τίποτα άλλο.

10. Κατάργηση Βουλευτικής ασυλίας και νόμος περί ευθύνης υπουργού. ( Αν δεν έχει ευθύνη ο υπουργός, ποιος έχει; )

11. Οι συνδικαλιστές, οι άλλοι “πατέρες μας”, που μας προστατεύουν, δεν θα έχουν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως προνόμιο, πέραν της   προστασίας της εργασίας τους ( δεν θα μπορεί να απολυθεί, λόγο της συνδικαλιστικής τους δράση).
Κατάργηση συνδικαλιστικών αδειών , επιδόματα, τριπλούς και διπλούς μισθούς, κλπ.
θα δουλεύουν και θα αμείβονται όπως όλος ο κόσμος.
Αν θέλουν να συνδικαλιστούν να το κάνουν μετά την εργασία τους.

12. Επίορκοι γιατροί, με αποδειγμένες καταγγελίες, θα χάνουν την άδεια τους διαπαντός. Όποιος δεν θέλει να δουλεύει στη Δημόσια Υγεία, μπορεί να ξεκουμπιστεί… εφόσον δουλέψει υποχρεωτικά για 2 χρόνια στο δημόσιο εις ανταπόδοση τις δωρεάν παιδείας που έλαβε.

13. Οι Επίορκοι πολιτικοί που χρηματίστηκαν, θα χάνουν δια παντός το δικαίωμα του εκλέγεστε, εφόσον περάσουν κάποιο χρόνο για το σκεφτούν στη  φυλακή.  

14. Καμία παραγραφή για πολιτική πράξη δεν θα υπάρχει, γιατί θα χαρακτηρίζεται προδοσία κατά της πατρίδας.

15. Οι ένοχοι και εύποροι φοροφυγάδες θα χάνουν τη περιουσία τους (ολική δήμευση της περιουσίας ), για να μάθουν να κλέβουν τον Ελληνικό λαό.
– Άλλο να έχεις μια επιχείρηση η οποία να έχει πέσει έξω και άλλο να παίρνεις επιδοτήσεις και να τις χρησιμοποιείς για να μεταφέρεις την επιχείρησή σου στο εξωτερικό για να βγάζεις περισσότερα.

16. Συμφωνίες  με την Ε.Ε. όπως το κόψιμο του 50% της αγροτικής μας παραγωγής, που εξυπηρετούν ΜΟΝΟ τη Γαλλία και τη Γερμανία, υπογράφηκε το 2006, με δημοψήφισμα, να θεωρηθεί άκυρη από τον Ελληνικό Λαό, να τους πετάξουμε στα μούτρα τα 85 εκατομμύρια που μας έδωσαν και να αρχίσουμε να παράγουμε τα γνήσια Ελληνικά προϊόντα που παράγει η Ελληνική γη.

17. Να ζητηθούν τα χρήματα, από όλους αυτούς που μας χρωστάνε, και πρώτα από όλα τη Γερμανία, που σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Nicolas Sarkozy,  Jacques Delpla είναι 575, δις ευρώ.

18. Κατάσχεση σε περιουσιακά στοιχεία, σε όλες τις εταιρείες που έπαιξαν σε βάρος  του Ελληνικού Λαού. Siemens, γερμανικά υποβρύχια, τεθωρακισμένα Leopard, See4eys, κλπ.

19. Τα χρήματα για τον αμυντικό εξοπλισμό, θα δίνονται ΜΟΝΟ σε εταιρείες που θα έρχονται  και θα κατασκευάζουν ή θα συναρμολογούν τα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.
Έτσι θα έχουμε απασχόληση και απόκτηση τεχνογνωσίας.

20. Χουλιγκανισμός και καταστροφή ξένης περιουσίας, ( γνωστοί – άγνωστοι, “φίλαθλοι” που τα σπάνε ) όποιος συλλαμβάνετε με απτές αποδείξεις , η τιμωρία θα είναι αλλά Μ. Βρετανία, 25 χρόνια έως ισόβια και βέβαια υποχρεωτική εργασία για να πληρώσει αυτά που κατέστρεψε.

21. Οι τράπεζες, όσες έχουν πρόβλημα να κρατικοποιηθούν έως ότου, αποκτήσουν και πάλι τα κεφάλαια που πρέπει.  Ούτε εγγυήσεις ούτε εξτρά δάνεια. Δεν μπορούν να την βγάζουν λάδι με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.

22. Δημιουργία, νέου Διπλωματικού σώματος που να μας αντιπροσωπεύει επάξια και να διαφυλάττει τα ιδανικά της Ελλάδας.
Ανεξάρτητη αρχή, κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, που θα δίνει λόγο ΜΟΝΟ στην διακομματική επιτροπή, την οποία θα ακολουθεί και ο εκάστοτε υπουργός.
Ο υπουργός και η κάθε κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένοι  να ακολουθούν τη γραμμή του κράτους και όχι το αντίθετο
Η εθνική γραμμή πρέπει να είναι μία, γι αυτό και θα είναι διακομματική.

23. Το ίδιο και με τα σώματα ασφαλείας  και στρατού.
Όποιος αποδειχτεί ότι είναι κομματικοποιημένος απλός φεύγει από το σώμα.
Ο πολίτης που αποφασίζει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο είναι προορισμένος να υπηρετεί την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό, χωρίς κομματικές ταυτότητες.
Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν το σεβασμό μας, είναι όπως ο καλόγερος, που αφιερώνει τη ζωή του στο Θεό, μπαίνοντας στο μοναστήρι . Το ίδιο και αυτός πρέπει να νιώθει ότι αφιερώνει στο ιερό σκοπό της προστασίας του Ελληνικού Λαού.
Η ηγεσία θα αλλάζεται από διακομματική επιτροπή, όπου θα συμμετέχουν και κληρωτοί Βουλευτές.

24. Κανένας αστυνομικός, δεν θα μπορεί να υπηρετεί στο τόπο καταγωγής του και δεν θα παραμένει στον ίδιο τόπο πάνω από κάποιο εύλογο χρόνο.

25. Αμυντικές δαπάνες θα δίνονται κατά μεγάλο μέρος σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή που θα κατασκευάζουν μεγάλο μέρος τους στην Ελλάδα.
Ένα μεγάλος μέρος των αμυντικών δαπανών θα πηγαίνει σε Ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα πρότυπων όπλων, με αποκλειστικότητα χρήσεις από το Ελληνικό κράτος.

26. Η έρευνα και τεχνολογία θα είναι το Α και Ω στις δαπάνες του Ελληνικού κράτους.
Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα δραστηριοποιούνται στην έρευνα που θα χρηματοδοτείται από το Ελληνικό κράτος.   Οι έρευνες θα γίνονται για συγκεκριμένους σκοπούς και θα αξιολογούνται κάθε χρόνο. Αν δεν είναι ικανοποιητικές, τότε απλός, θα κόβονται οι χρηματοδοτήσεις.

 

Αν νομίζετε ότι τα παραπάνω σας εκφράζουν, αφήστε μήνυμα ποιο κάτω με τα σχόλια σας.
Μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας άποψη.

Be First to Comment

Leave a Reply