Το μεγάλο κόλπο της πώλησης της ΑΤΕ

Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι…

5 Ιουλίου 2010 η τράπεζα Πειραιώς, αν και σε δύσκολη κατάσταση, καταθέτη δημόσια πρόταση εξαγοράς του 77% της ΑΤΕ και το 33% του ΤΤ με αντίτιμο 701 εκατομμύρια ευρώ!!!
Η πρόταση, αφορούσε σε συναλλαγή με μετρητά και όχι σε ανταλλαγή μετοχών και το τίμημα προέκυψε από την αποτίμηση της καθαρής θέσης των δύο τραπεζών στις 31 Μαρτίου 2010.
Σημείωση, στη πρόταση, δεν συμπεριλαμβανόταν και η ΑΤΕ ασφαλιστική ( θυγατρική της ATE bank)

Μετά από λίγο διάστημα, η Πειραιώς, αποσύρει τη πρότασή της… αναφέροντας «οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος.

20 Ιουλίου 2012, η Αγροτική Τράπεζα εκκαθαρίστηκε. ΞΑΦΝΙΚΑ και πέρασε την ίδια μέρα στη δικαιοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ δημοπρασία.
Το τίμημα αγοράς ήταν μόλις 95 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια μέρα, στα δελτία του Bloomberg, το 10% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και το 7,5% των μετοχών της εταιρίας Folli Follie, που άνηκαν στην ΑΤΕ, είχαν αξία 57 εκατομμύρια ευρώ.
Η ακίνητη περιουσία της ΑΤΕ άγγισε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και πουλήθηκε για 95 εκατομμύρια.
Όσο δηλαδή άξιζε μόλις ΕΝΑ από τα κτίρια που κατέχει…
Η δε ΑΤΕ ασφαλιστική δόθηκε στη Πειραιώς ως Δωράκι… χωρίς κανένα αντάλλαγμα…

14 Αυγούστου 2014 Η ATE Ασφαλιστική που αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από την Τράπεζα Πειραιώς ως μέρος της εξαγοράς της «υγιούς» ΑΤΕbank, πούλησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO Insurance Group, θυγατρική της Munich Re.

Το συνολικό τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 90,1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, δηλαδή η Πειραιώς πούλησε το δωράκι, σχεδόν όσο το αντίτιμο που έδωσε για να αγοράσει όλη την ΑΤΕ bank, δηλαδή τη περιουσία του Ελληνικού Λαού…

Σημείωση : Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά στους κλάδους κατά Ζημιών, παρέχοντας παράλληλα και ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας στους πελάτες της.

Συμπέρασμα
Η Πειραιώς έκανε πρόταση το 2010 εξαγοράς προσφέροντας σχεδόν 700 εκατομμύρια, ( ΜΟΝΟ την ΑΤΕ, χωρίς την ασφαλιστική).
2 χρόνια μετά και χωρίς ΚΑΜΙΑ ενημέρωση, έτσι λόγο ότι το αποφάσισε τη κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων, παραχωρεί την Ελληνική περιουσία σε μία συστημική τράπεζα που μέχρι και σήμερα κατορθώνει να διασώνετε με «κόλπα» μέσο δημιουργικής λογιστικής, την υποστήριξη της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, και άλλακόλπα, του τύπου δάνεια από τη proton bank ( 85 εκ ευρώ ) μέσω ofshore, για να μπορέσει να κάνει αύξηση κεφαλαίων…
Η δωσίλογη κυβέρνηση, ανέχτηκε τη κρυφή πώληση της ΑΤΕ, από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδος…
Ενδεικτικό είναι ότι ίδια η επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων δεν ενημερώθηκε γιατί η τράπεζα της Ελλάδας (παντοκράτορας και ρυθμιστής της ζωής του τόπου με παραχωρήσεις του νόμου 4021/2011) χειρίζεται όπως χειρίζεται την περιουσία του κράτους.
Τα στοιχεία χαρακτηρίζονται απόρρητα και κρατούνται κρυφά από την ίδια τη Βουλή. Όταν οι βουλευτές ρωτάνε πως έγινε η πώληση της ΑΤΕ στην Πειραιώς, η απάντηση είναι:
«Γιατί δεν έπρεπε να γίνει;» Και όταν η ερώτηση γίνεται: «Μα πως μια ολόκληρη τράπεζα δίνεται για μόλις 95 εκατομμύρια», η απάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι: «Μα αν ήταν φιλέτο γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν άλλες τράπεζες να την αγοράσουν;»
Έτσι απαντάει ο κεντρικός τραπεζίτης. Με επιχειρηματολογία συζήτησης καφενείου. Τα άλλα είναι απόρρητα.

Ακόμα και αν καταγγέλλεται το όλο θέμα, ακόμα και αν τα στοιχεία, όχι μόνο είναι απτά, αλλά και αναδύουν «μπόχα»… ακόμα και έτσι, κανείς, ούτε και εγώ ο ίδιος, δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι.

Ο λόγος είναι απλός… εφόσον δεν αντιδράμε, προφανώς περιμένουμε όλοι, με τη σειρά μας την «ευθανασία μας»…
Η μισή Ελλάδα, στις ουρές για συσσίτια και για κανένα χαρτζιλίκι και η άλλη μισή στην ουρά για να πληρώσουμε τα χαράτσια…
Και όλα τριγύρω αλλάζουμε… και όλα το ίδιο μένουν…

…τα λέμε τουλάχιστον για να μην μας περνάνε για Μαλάκες…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply