Το ΔΝΤ οδηγείτε σε ανοικτή, πλέον σύγκρουση με την Ε.Ε.

Το ΔΝΤ οδηγείτε σε ανοικτή, πλέον σύγκρουση με την Ε.Ε. για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
Η ένταση, έχει δημιουργηθεί, σε σχέση με την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.

Η Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, έκανε σαφές, στους υπουργούς  ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα, αν η έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, δεν είναι θετικό. Το ίδιο το καταστατικό του ταμείου, απαγορεύει την χρηματοδότηση σε χώρες με μη βιώσιμο χρέος.
Η λύση κατά την άποψη του ΔΝΤ είναι το κούρεμα και στα ομόλογα που κατέχει, ο επίσημος τομέας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και τα ομόλογα που βρίσκονται στη κατοχή των Ευρωπαϊκών  χωρών και μερική χαλάρωση της Δημοσιονομικής προσαρμογής, λύση που η Γερμανία απορρίπτει, χωρίς συζήτηση, ενόψει Γερμανικών εκλογών.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Eurogroup, «πρέπει να βρούμε μια καλή και μόνιμη λύση, όχι μια βιαστική λύση»

    Μια άλλη λύση πρότεινε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, της μείωσης των επιτοκίων που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα ο επίσημος τομέας, αλλά και της επιστροφής του συνόλου των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της,  μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στην Αθήνα.

Η Γερμανία, όμως επιμένει στη στάση της, χωρίς να δίνει καμία απολύτως απάντηση, για μια βιώσιμη λύση, προσπαθώντας, προφανώς, να κερδίσει χρόνο, για τις επερχόμενες εκλογές, «διαδίδοντας», ανεπίσημα, διάφορες λύσης, όπως, επαναγορά χρέους, από την Ελλάδα, επιστροφή των κερδών, από τα επιτόκια που κερδίζουν οι εταίροι εις βάρος της Ελλάδας, κ.α.

Η όλη κατάσταση έχει φέρει αντιμέτωπους τους αξιωματούχους του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους εταίρους, επιδίνοντας τη κατάσταση. Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, σήμερα, 14/11/2012,  δήλωσε ότι η Βραζιλία , μπορεί να φτάσει και σε βέτο, σε περίπτωση νέας  χρηματοδότησης της Ελλάδας, θεωρώντας ότι έχουν ήδη δοθεί, αρκετά χρήματα στη Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει μια βιώσιμη λύση.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρωπαίοι εταίροι μας, ακολουθώντας τη Γερμανική γραμμή, προσπαθούν να «κουκουλώσουν» τη κατάσταση, έως ότου, η Γερμανία, τελειώσει με τις εκλογές και τότε, ίσως μπορέσει να βρει το πολιτικό σθένος, να συναινέσει  σε μια βιώσιμη λύση.
Η Γερμανία με λίγα λόγια, ζητάει από όλους να κάνουν μια δήλωση, τώρα, «ψεύδους» ότι το Ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και ότι όλα βαίνουν καλώς… δίνοντας ταυτόχρονα «εφάπαξ»  και τα 44 δις ευρώ, στην Ελλάδα, για να δημιουργηθεί, ένα «ψεύτικο κλίμα εφορίας»…
Το ΔΝΤ βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει  σε κάτι τέτοιο, το έχει ξεκαθαρίσει, σε όλους τους τόνους, επίσημους και ανεπίσημους.
Η Αμερικανοί, από την άλλη πλευρά, ανησυχούν, έντονα, από τις επιπτώσεις  κατάρρευσης, της Ελλάδας…
Το θέμα είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, ούτε για την Ελλάδα, αλλά ούτε για την Ευρώπη, που καταρρέει, σιγά αλλά σταθερά, μέρα με την ημέρα. Οι Γερμανοί, δείχνουν να παίζουν τα παιχνίδια τους, ενώ το ΔΝΤ για πρώτη φορά, δείχνει να είναι ποιο ανθρώπινο από τους εταίρους μας…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply