Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δικαίωσε τη Γερμανία, κόντρα στην Ιταλία

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δικαίωσε τη Γερμανία, κόντρα στην Ιταλία για το θέμα της ετεροδικίας.

Για να μην τρελαθούμε, προς όλους τους συμπατριώτες μου που έχουν σχολιάσει και που θεωρούν ότι φάγαμε  κάποια ήττα, σχετικά με τις αποζημιώσεις, σας πληροφορώ ότι η απόφαση αυτή ΔΕΝ αφορά τις αποζημιώσεις καθαυτές, αλλά το αν τα Ιταλικά δικαστήρια έχουν δικαίωμα να δικάζουν τέτοιου είδους υποθέσεις ή όχι. Οι Γερμανοί κατά την έναρξη της διαδικασίας, το περασμένο Οκτώβριο, ΔΕΝ αρνήθηκαν ότι χρωστάνε, τόσο το Δάνειο όσο και τις αποζημιώσεις, αλλά η θέσης τους ήταν και είναι ότι αυτά πρέπει να λύνονται μεταξύ των κρατών και όχι μέσο δικαστικών αγώνων από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα και αυτό αναφέρθηκε, δεν αξίωσε ΠΟΤΕ επίσημα και επιτακτικά τις αποζημιώσεις και την επιστροφή του Δανείου.
Βάση της συμφωνίας του 1953, την οποία έχει υπογράψει η Γερμανία, αυτά θα έπρεπε να μας τα επιστρέψει με την υπογραφή συνθήκης ειρήνης, κάτι που πρακτικά έγινε με την ένωση των 2 Γερμανιών.
Οπότε επαφίεται στην Ελληνική κυβέρνηση να ανακινήσει το θέμα και στο δικό μας πατριωτισμό που θα πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να ασχοληθούν με αυτό το θέμα, αντί να μας ταράζουν στη φορολογία.
Γι αυτό, αγαπητοί, συμπατριώτες, ηρεμήστε, δεν φάγαμε καμιά ήτα… Στο χέρι μας είναι να πάρουμε ότι δικαιούμαστε, και να γνωρίζεται ότι η πατρίδα μας δικαιούται πολλά, απλά δεν τα ζητάει…

Το διεθνές δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική υπόθεση παραβίασε την ετεροδικία της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία μπορούν να γίνουν μηνύσεις ή αγωγές από θύματα των ναζί μόνο στα εθνικά της δικαστήρια.

Η ιταλο-γερμανική διαφορά αφορούσε αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, οι οποίες, παρά τη δικαστική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισαν και επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου, που τελέσθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η Γερμανία είχε προσφύγει στη Χάγη επιδιώκοντας την καταδίκη της Ιταλίας, με το επιχείρημα ότι τα ιταλικά δικαστήρια δεν σεβάστηκαν την ετεροδικία της Γερμανίας όταν έκριναν υπέρ της καταβολής αποζημιώσεων προς τους συγγενείς θυμάτων του ναζισμού στην Ευρώπη.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply