Τα Νέα : «Κατά συρροή παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας από Καραμανλή – Αλογοσκούφη»

«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας βαραίνει τις κυβερνήσεις Καραμανλή για κατά συρροή παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας», λέει στα «ΝΕΑ» ο ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ευθύνες φέρει «κυρίως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης», στον οποίο ο κ. Χατζημαρκάκης επιρρίπτει «σχεδόν εγκληματική παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και πλημμελή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της χώρας». Ο κ. Χατζημαρκάκης υπογραμμίζει ότι «οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν, στον βαθμό που τεκμηριωθεί πόσο κακό έχουν κάνει στον ελληνικό λαό». Ο φιλελεύθερος πολιτικός σημειώνει ότι η διαχείριση αυτή «δυστυχώς ρίχνει σκιά και στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και στις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης Σημίτη, σκιά που είναι παντελώς αδικαιολόγητη». Κατά τον φιλελεύθερο πολιτικό οι κατηγορίες για παραποίηση στατιστικών προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ είναι αστήρικτες «διότι τα μέτρα της κυβέρνησης Σημίτη και τα στατιστικά στοιχεία που μεταβίβαζε στις Βρυξέλλες κινούνται σε έναν “δημιουργικό διάδρομο”, τον οποίο χρησιμοποίησαν στις στατιστικές τους σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την περίοδο εκείνη, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας». Ειδικά για τη Γερμανία ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει ότι στη δεκαετία του ΄90 «δεν συμπεριελήφθη στο έλλειμμα το κόστος της γερμανικής ενοποίησης προκειμένου να πιάσει η Γερμανία τα κριτήρια του Μάαστριχτ».

Όλο το ρεπορτάζ, πατήστε εδώ

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

One Comment

  1. April 26

    Αυτό, για όσους νόμιζαν κάτι διαφορετικό…. Συμφωνώ απόλυτα μαζί με αυτόν τον κύριο, επιτέλους πρέπει να τελειώσουμε τμε το παραμύθι του εθνικού διχασμού, όποιος φταίει να το πληρώνει.. επιτέλους φτάνει….

Leave a Reply