ΣΥΡΙΖΑ

Ένα επικίνδυνο συνονθύλευμα κομμάτων και απόψεων για τα Εθνικά μας Θέματα.

Το πόσο επικίνδυνα είναι τα πιστεύω του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του φαίνεται με μια απλή ανάγνωση του Προγράμματός του.
https://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1853&Itemid=170

Σχετικά με τις συμμαχίες  και την άμυνα της χώρας μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στο πρόγραμμά του :

« Η δική μας πολιτική περιέχει

  • Την απεμπλοκή από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες.
  • Την καταγγελία της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ
  • Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου.
  • Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του.
  • Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζουμε την ανάγκη να καθοριστούν, έπειτα από διαπραγματεύσεις των όμορων κρατών, οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες στην περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζουμε τον διάλογο με την Τουρκία και την προσπάθεια να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Με λίγα λόγια την αποδόμηση όλων των συμμαχιών, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, να μπούμε σε διμερή διάλογο με την Τουρκία για την ΑΟΖ, όπου οι θέσης της Τουρκίας, είναι ξεκάθαρες, το Καστελόριζο, δεν μας ανήκει και δεν υπάρχει για τους Τούρκους.
Αυτό θα συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τουρκία.

Όσο αφορά το θέμα των Σκοπίων, ήδη η Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, Κόκκινο, έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Άλλωστε το περίφημο «οικονομικό τους πρόγραμμα» δεν αναφέρει για συμμάζεμα του Δημοσίου τομέα, δεν αναφέρει για τη πάταξη της φοροδιαφυγής, αναφέρει, φόρους μέχρι και 75%, σε όσους νόμιμα και δηλωμένα έχουν μια περιουσία από 500.000 ευρώ και πάνω.

Αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, όσες μας απέμειναν και αργοπεθαίνουν…
Η Ιρλανδία, η μόνη χώρα, από της 3 που έχουμε μπει σε καθεστώς μνημονίου, που εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης είναι λόγο ότι κράτησε σε πολύ χαμηλό συντελεστή τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Να καταργηθεί το ειδικό καθεστώτος φορολογικής ασυλίας των οικονομικά ισχυρών παραγόντων, όπως των εφοπλιστών και της Εκκλησίας.
Της Εκκλησίας  πάει καλά, δεν μπορεί να πάρει της Εκκλησίες και να φύγει, η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά  οι εφοπλιστικές εταιρείες όμως μπορούν και θα το κάνουν, να αλλάξουν σημαία, μέσα σε μια ώρα…
Εν κατακλείδι, αυτό που μας προτείνει είναι  να κόψουμε τις αμυντικές δαπάνες,
τι να το κάνουμε άλλωστε εφόσον θα πάει να διαπραγματευτεί με τους Τούρκους το Καστελόριζο για την ΑΟΖ και τη Θράκη?

Να φορολογήσει μερικούς που έχουν κάνει το λάθος και έχουν δηλώσει το εισόδημά τους και δεν έχουν φοροδιαφύγει όπως μερικοί άλλοι.

Να διατηρήσει αυτό το μιζαδόρηκο Δημόσιο κράτος.

Και τέλος για κερασάκι να φέρει και τις οικογένειες των Μεταναστών στην Ελλάδα, εφόσον θα τους έχει αποκαταστήσει σε άδεια, επιταγμένα κτήρια, ( χώρους φιλοξενίας) στην Αθήνα και τη περιφέρεια…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply