Ρωσική Δούμα

Απαίτηση Επιστροφής της
Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία!

Το έχω πει και θα το αναφέρω ακόμα μία…
Ο Πούτιν, αυτή τη στιγμή, είναι ο ΜΟΝΟΣ, ζων, Πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ στο κόσμο!!
Είναι ο Ηγέτης που πραγματικά νοιάζεται για τη χώρα του και την έχει ΠΑΝΩ από όλα.
Μακάρι, να είχαμε και εμείς έναν τέτοιο Ηγέτη… αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε και επαφιόμαστε στη θέληση και τη βούληση του κάθε «λακέ» που θέλει να υλοποίηση τα ματαιόδοξα σχέδια του… με συνενόχους, ΠΑΝΤΑ, εμάς του ίδιους που το επιτρέπουμε…

H Κάτω Βουλή της Ρωσίας, (Ρωσική Δούμα) με απόφασή της και τη πλήρη στήριξει του Πρόεδρους της Ρωσίας κυρίου Πούτιν, απαιτεί την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία και συγκεκριμένα, στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως ένδειξη «καλής θέλησης» από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριστιανοσύνης προσφέροντας, παράλληλα, τους καλύτερους συντηρητές επιστήμονες, ώστε να αποκαταστήσει την Εκκλησία της Αγίας Σοφιάς , από τις καταστροφές που έχει υποστεί, από τους Άθλιους, τόσους αιώνες, τώρα…

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov δήλωσε :
«Η επιστροφή της Αγίας Σοφιάς, στο πραγματικό ιδιοκτήτη, θα είναι υπεράνω της πολιτικής, θα είναι μία κίνηση που θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση», «Θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες».

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην Μόσχα, εγκαινιάστηκε το μεγάλο τζαμί της Μόσχας και η εκδήλωση ήταν τόσο μεγάλης σημασίας, ώστε παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων κοινοβουλίων.

«Σήμερα, οι Ρώσο-τουρκικές σχέσεις διανύουν μια περίοδο έντασης και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αμοιβαίες φιλικές πρωτοβουλίες και προτάσεις», δηλώνει ο Gavrilov.

«Η ρωσική πλευρά , γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, υπάρχει ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του Χριστιανικού κόσμου, η Αγία Σοφία
σ.σ. οι Ρώσοι αναφέρουν με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ της όνομα, τη Πόλη ως Κωνσταντινούπολη και Όχι ως Instabul… υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις…

Και καταλήγει είπε ο κύριος Gavrilov αναφέροντας ότι, «Η ιστορία του Ναού, συνδέεται άμεσα με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε μια φιλική κίνηση με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Χριστιανική Εκκλησία»

  • Με την απαίτηση αυτή, πλέον η Ρωσία αναγάγει το ζήτημα της Αγίας Σοφίας ως διμερούς θέματος ( Ρωσίας – Τουρκίας).
    Με αυτό τον τρόπο, η Ρωσία, βάζει φρένο στα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν που ονειρεύεται την Αγία Σοφία ως μουσουλμανικό τέμενος…

Οι Τούρκοι ανησυχούν τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, καθώς αισθάνονται ότι κάτι πολύ άσχημο και εσχατολογικό θα τους συμβεί.

Η εφημερίδα, Σαμπάχ, πρόσφατα παρουσίασε ένα αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya” nın gizlemleri), όπου και φαίνεται ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι φοβούνται πάνω απ’ολα για το μέλλον τους.

Κατά κάποιο τρόπο, επανέρχονται όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε τέμενος μέχρι το 1935… κατά βάθος γνωρίζουν ότι ποτέ ΔΕΝ θα μπορέσουν ισλαμοποιήσουν την Αγία Σοφιά!

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply