Ρυθμίσης δανείων…

Ρυθμίσης δανείων… κατά το συμφέρων των Τραπεζών… Οι Έλληνες πολίτες να πάνε να κουρευτούν…

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, (ΕΚΠΟΙΖΩ ) εκτιμά, ότι τα μέτρα που προωθούνται είναι μέτρα που δεν προβλέπουν μείωση των επιτοκίων και επιβάλλουν δόσεις σε υπερβολικά μεγάλο βάθος χρόνου, προσφέρουν ρευστό στις τράπεζες και μεταθέτουν το πρόβλημα για τις επόμενες ή και μεθεπόμενες γενιές.

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, (ΕΚΠΟΙΖΩ ) σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τα σχεδιαζόμενα μέτρα για τη ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αναφέρει ότι «Τα μέτρα που διαρρέεται ότι πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, φαίνεται ότι είναι κομμένα και ραμμένα για τις τράπεζες», προσθέτει επίσης ότι «η κυβέρνηση, αντί να θέτει ως πρωταρχικό της στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που ζουν ή κινδυνεύουν να ζήσουν κάτω από το όριο της φτώχιας, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών».

«Μέτρα που υπολογίζουν τις δόσεις στο 30% των εισοδημάτων αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα: θα εφαρμοστούν στους μισθούς και τις συντάξεις των 400 ευρώ ή στα επιδόματα των 360 ευρώ; Τι θα γίνει με τους ανέργους ή τους εργαζόμενους που δεν τους καταβάλλονται οι αποδοχές τους;» αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την κυβέρνηση να προβεί στην άμεση λήψη μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την αποφυγή των κοινωνικών εντάσεων, έχοντας προτείνει σχέδιο τεσσάρων μέτρων, τα οποία πρέπει να παρθούν συνδυαστικά για την άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

 

  1.  Αναστολή πλειστηριασμών για τουλάχιστον τρία έτη
  2. Βελτίωση του Ν. 3869/2010
  3.  Διαγραφή χρεών και μείωση των επιτοκίων
  4. Δημιουργία και λειτουργία δικτύου νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπερχρεωμένων πολιτών.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply