Πουλήστε νησια στη Τουρκία

image

Την πώληση – ακατοίκητων- ελληνικών νησιών επιμένει να υποστηρίζει ο επικεφαλής του αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λάιτλ, σε συνέντευξη στο περιοδικό “Profil”, προκαλώντας αντιδράσεις.  
“Η Τουρκία θα ενδιαφερόταν βεβαίως” για αγορά ελληνικής γης, που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ επικερδή τρόπο αναφέρει ο Λάιτλ, προσθέτοντας πως η πώληση νησιών θα ήταν μία “ένδειξη ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Ελλάδας” για τη βοήθεια που της παρέχουν οι εταίροι.
“Με κάθε νέο πακέτο βοήθειας, αυξάνεται η αρνητική διάθεση έναντι της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη” λέει και συμπληρώνει ότι μία τέτοια κίνηση θα έπειθε ακόμη και τους δεξιούς λαϊκιστές της Ευρώπης. Προσθέτει ότι η βοήθεια στην Ελλάδα θα αποτελέσει ζήτημα αιχμής στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και επιδεικνύοντας “καλή θέληση” η χώρα μας θα δώσει ένα ισχυρό επιχείρημα στους υποστηρικτές της.

Ο Λάιτλ τίθεται κατά της εξόδου της χώρας μας από την ζώνη του ευρώ, καθώς – όπως λέει – οι ψυχολογικές επιπτώσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν.  

Ο δρ. Κριστόφ Λάιτλ Πάντως οι προτάσεις του καταδικάστηκαν επισήμως .

Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) χαρακτήρισε την πρόταση “προκλητική”, ενώ και αυστριακά ΜΜΕ αναφέρθηκαν με μελανά χρώματα στην πρόταση Λάιτλ.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply