Πολεμικές αποζημιώσεις 4 τρισ. διεκδικεί η Ρωσία από τη Γερμανία

Το 1953, με πρωτοβουλία των 3ων μεγάλων συμμάχων, ( ΗΠΑ – ΕΣΣΔ – Γαλλίας), αποφασίστηκε να «παγώσουν» τα χρέη της Γερμανίας και αυτό, έγινε
1ον.  από ότι έλεγαν, για ανθρωπιστικούς λόγους και
2ον,  γιατί με τον τρόπο που είχαν «δέσει» τη Γερμανία, δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ, να ανακάμψει.
Στη συμφωνία αυτή, συμμετείχε και η Ελλάδα, λόγο ότι η Γερμανία, χρωστούσε, ένα τεράστιο χρέος από τις καταστροφές που είχε προξενήσει κατά την διάρκεια της κατοχής.
Στη ουσία, οι σύμμαχοι, από το 1946 – 1953, έκαναν στη Γερμανία, ότι κάνει σήμερα η Ε.Ε. με τη τρόϊκα, στην Ελλάδα. Στενή επιτήρηση και επεμβάσεις, λιτότητας…
Με τη συμφωνία του Λονδίνου ( Πατήστε εδώ για τη διαβάσετε) δώσανε, μια, τεράστια ανάσα, στη Γερμανία, που όχι μόνο μπόρεσε να ανακάμψει, αλλά και να γίνει μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στο κόσμο.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το 1990-91, έγινε, μετά την ένωση της Γερμανίας, εκ νέου, σύσκεψη των συμμάχων και αποφασίστηκε ότι όποιος, σύμμαχος, έχει απαιτήσεις από τη Γερμανία, θα πρέπει να το κάνει, εντός μιας πενταετίας.
Η Ελλάδα με διπλωματική ρήμα, το 1995, δήλωσε ότι προτίθεται να διεκδικήσει, εν καιρώ τις αποζημιώσεις.
Το ίδιο έκαναν και άλλα κράτη, μεταξύ αυτών και η Ρωσία.
Το ποσό, που οφείλει η Γερμανία στη Ρωσία, ανέρχεται, περίπου στα 3 τρισεκατομμύρια.
Το δε ποσό, της Ελλάδος, ΜΟΝΟ για αποζημιώσεις, ( χωρίς το Δάνειο και τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς) ανέρχεται σε πάνω από 165 δις!

Να σημειωθεί, επίσης ότι για την ένωση της η Γερμανία, χρησιμοποίησε κοινοτικά κονδύλια, περίπου 60 δις ecu, και άλλα τόσα, χρειάστηκε για τη πλήρη ένταξη της Ανατολικής Γερμανίας… Με λίγα λόγια, δεν σταμάτησε να, ποτέ να ανατροφοδοτείτε με ΔΑΝΕΙΚΑ, το Γερμανικό κράτος.
ΔΑΝΕΙΚΑ και αγύριστα… Για το λόγο αυτό και στο πρώτο μνημόνιο, η πονηρή Γερμανία, απαίτησε να υπάρχει όρος ( άρθρο 7 του 1ου μνημονίου) ότι τα χρήματα που δανείζετε η Ελλάδα, δεν μπορεί να τα συμψηφίσει, με τυχών χρέη ή απαιτήσεις από τους δανειστές…

— Σήμερα λοιπόν η Ρωσία ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας εργασίας του ρωσικού κοινοβουλίου στη  Ρωσική Βουλή για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Ρωσία από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ενέργεια αυτή σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας να απαιτηθούν οικονομικές αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος, σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Η πρωτοβουλία σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι μια άμεση απάντηση στις εμπορικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το Μάρτιο αλλά και για τη συνεχή υποστήριξη των αυτονομιστικών μαχητών στην Ανατολική Ουκρανία

«Στην πράξη, η Γερμανία δεν κατέβαλε τίποτα στην ΕΣΣΔ για το κύμα της καταστροφής και της βαρβαρότητας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Μιχαήλ Degyaterov, βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ο οποίος έχει προτείνει την ομάδα εργασίας.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply