Ο Σόιμπλε, από το Μεξικό, επιμείνει στη σκληρή γραμμή.

Στην σκληρή του γραμμή έναντι της Ελλάδας και των άλλων πιο αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης, επέμεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters πριν από τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στο Μεξικό.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι τα αδύναμα οικονομικά κράτη-μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, παρότι οι οικονομίες τους βυθίζονται στην ύφεση, εμφανίστηκε ωστόσο πιο θετικά διακείμενος απέναντι στην Ισπανία, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο «σωστό δρόμο»,  παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε αντέκρουσε όσους ανέμεναν πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρόκειται να είναι σύντομα σε θέση να προβαίνει στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

Τέλος ο κ. Σόϊμπλε ανέφερε, «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία μοιράζονται εξίσου την ευθύνη για (την διασφάλιση της σταθερότητας) με εμάς τους Ευρωπαίους», τόνισε.

Όπως σημείωσε, οι μεγαλύτερες οικονομίες διεθνώς πρέπει να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη.

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο κύριος Σόιμπλε, κατά τη γνώμη του. Θα ήθελε να βάλει όλο τον κόσμο στο «πάγο» ώστε να γίνει η περιβόητη «Δημοσιονομική προσαρμογή»…

Σε άλλη συνέντευξη του στην εφημερίδα RHEINISHE POST ο Σόιμπλε είπε όχι σε νέο κούρεμα, όχι σε νέα αναδιάρθρωση. Όσο αφορά την επιμήκυνση, θα συζητηθεί  μόνο μετά την έκθεση της τρόικα .
Τέλος, ανέφερε ότι είναι υπέρ στην επαναγορά από τη δευτερογενή αγορά, σε χαμηλή τιμή, των Ελληνικών ομολόγων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply