Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας

Ο Απόγονος του Χίτλερ, μας απειλεί…

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γιένς Βάιντμαν προειδοποιεί σήμερα ότι οι κεντρικές τράπεζες και η ΕΚΤ δεν θα αναλάβουν άλλα ρίσκα σε σχέση με τη βοήθεια στην Ελλάδα.

Εκτιμά δε ότι το ευρώ θα αντέξει και τη δοκιμασία ενδεχόμενης αδυναμίας πληρωμών της Ελλάδας την οποία απεύχεται.

Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ

«Η παρούσα κρίση δεν είναι κρίση του ευρώ. Πρόκειται για κρίση χρέους ορισμένων μικρότερων χωρών της Ευρωζώνης η οποία προκλήθηκε και από την παραβίαση των
κανόνων» σημειώνει ο Βάιντμαν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» και προειδοποιεί ότι «εάν μία χώρα αποφασίσει να μην υλοποιήσει τις δεσμεύσεις με τις οποίες είναι συνδεδεμένη η βοήθεια, θα εκλείψει η βάση χορήγησης της βοήθειας».

Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ εκτιμά πάντως ότι «το ευρώ θα αντέξει και αυτήν την ουδόλως επιθυμητή δοκιμασία».

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

February 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

One Comment

  1. June 15

    Προφανώς, ο κύριος, δεν έχει ενημερωθεί ότι η Τράπεζα που διοικεί μας χρωστάει δις…και είναι καταγεγραμμένα… Αλλά από την άλλη, η ερώτηση είναι, υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ έντιμος Έλληνας πολιτικός να ζητήσει αυτά που μας χρωστάνε οι Γερμανοί? Υπάρχει κανένας να διεκδικήσει το αίμα του λαού μας? Η μόνη λύση λοιπόν, εφόσον ΔΕΝ κάνουμε τίποτα, είναι να τον ακούμε, και αυτόν και όλους τους άλλους να μας απειλούν… να δεχόμαστε τον εξευτελισμό και εμείς να βγαίνουμε στις πλατείες, ή χωρίς αιτήματα, ή γιατί μείωσαν τους μισθούς…
    Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, ότι ΠΡΩΤΑ διεκδικείς, αυτά που σου στέρησαν τόσα χρόνια..
    Η Γερμανία μας χρωστάει ΔΑΝΕΙΟ, που πληρώσαμε με αίμα… Υπάρχει κανείς να το διεκδικήσει? Υπάρχει κανένας Έλληνας σ’ αυτό το Τοπό???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*