Ο κ. Μ.Δημητρακόπουλος, απάντα στην ανακοίνωση του ομίλου Ν.Δασκαλαντωνάκη

Στη χθεσινή ανακοίνωση του ομίλου Δασκαλαντωνάη, περί δήθεν δικαίωσης, από την απόφαση του Αρείου Πάγου απαντά σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος των Γιάννη, Τίνας και Πόπης Δασκαλαντωνάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας πως το δικαστήριο αναγνώρισε ως αληθινούς μετόχους στα μετοχικά κεφάλαια 21 εταιρειών του ομίλου τη σύζυγο και τα παιδιά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, απορρίπτοντας αμετάκλητα το αίτημά του να χαρακτηριστούν εικονικοί.

Ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, πως η Grecotel ΑΕ δεν ήταν μέρος της παρούσας νομικής αντιδικίας και οι εντολείς του δεν είχαν ποτέ μετοχικά δικαιώματα σε αυτήν, κατά συνέπεια η εμπλοκή της στην ένδικη διαφορά είναι κακόβουλη και καταδικαστέα.

Επίσης ο δικηγόρος, κ. Δημητρακόπουλος,  ενημερώνει ότι θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ερευνηθούν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στον όμιλο εταιρειών Δασκαλαντωνάκη με την προσωπική εγγύηση της κόρης του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Μάρης Δασκαλαντωνάκη που ωστόσο δήλωσε στα δικαστήρια ότι ήταν εικονική μέτοχος.

Τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος απαντά και στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε λέγοντας πως “το να διαδίδει ο Όμιλος Εταιρειών του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος στερείται νομικής υπόστασης, ότι ο αποκλειστικός σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα δικό μου σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής προφανώς ασκεί το δικαίωμά του στο ψεύδος και τον ονειδισμό”.

Αναλυτικά, ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρινίζει τα εξής :

“Ι. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’αριθμόν 1340/2017 απόφασή απέρριψε αμετάκλητα την από 11/2/2010 αγωγή του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη κατά της συζύγου του Παρθενόπης και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με την οποία ζητούσε να αναγνωρισθεί ότι η συμμετοχή των άνω μελών της οικογένειάς του στα μετοχικά κεφάλαια 21 εταιρειών του Ομίλου (περιλαμβάνονται σε αυτές τα ξενοδοχεία Mykonos Blu, Creta Palace, Amirandes, Kos Imperial και άλλα) ήταν εικονική ή σύμβαση εντολής ή δωρεάς. Ο Άρειος Πάγος δηλαδή επικύρωσε την υπ’αριθμόν 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων, που έκρινε ότι η σύζυγος και τα παιδιά του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη ήταν αληθινοί μέτοχοι και όχι εικονικοί, στα ποσοστά που κατείχαν το 2009. Αν ο ενάγων κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης που η αγωγή του απερρίφθη στο σύνολό της, αισθάνεται δικαιωμένος, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

ΙΙ. Οι εντολείς μου συγχρόνως άσκησαν 3 αγωγές, ώστε να κηρυχθούν ανυπόστατες ή άκυρες ή ακυρώσιμες οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια, που προέκυψαν από αυτές, σε 3 μόνο εταιρείες: στην Αγροτική Παραγωγική Α.Ε, στην Χάρισμα Α.Ε. και στην Διατροφή Α.Ε. Επ’ αυτών ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετακλήτως και ξεκάθαρα ότι: 1) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν από αυτή Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Παραγωγικής Α.Ε. ήταν ανυπόστατα, 2) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν Διοικητικό Συμβούλιο της Διατροφής Α.Ε. ήταν η μεν Γ.Σ. άκυρη, το δε Δ.Σ. ανυπόστατο, 3) η Γενική Συνέλευση της Χάρισμα Α.Ε. εσφαλμένα κρίθηκε από το εφετείο Χανίων ότι είναι ανυπόστατη και αναιρέθηκε η απόφαση για νέα κρίση στο Εφετείο Χανίων, όπου εκεί θα κρισιολογηθεί εάν είναι άκυρη ή ακυρώσιμη. Εάν τα παραπάνω συνιστούν δικαίωση του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

ΙΙΙ. Με την ιδιότητα του πραγματικού μετόχου, με την βούλα του Αρείου Πάγου, οι εντολείς μου έχουν καταθέσει 67 αγωγές με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου και την επαναφορά των μετοχικών ποσοστών στο επίπεδο του 2009. Επίσης με τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα θα επιδιώξουν την συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των εταιρειών, που το 2009 κατείχαν την πλειοψηφία των μετοχών. Ρητά διευκρινίζω ότι η Grecotel Α.Ε. (η οποία είναι διαχειρίστρια ξενοδοχείων και όχι ιδιοκτήτρια)δεν ήταν μέρος της παρούσας νομικής αντιδικίας και οι εντολείς μου δεν είχαν ποτέ μετοχικά δικαιώματα σε αυτήν, κατά συνέπεια η εμπλοκή της Grecotel Α.Ε. στην ένδικη διαφορά είναι κακόβουλη και καταδικαστέα. Επίσης ρητά διευκρινίζω ότι ουδέποτε δήλωσα ότι οι εντολείς μου κατείχαν το 60% των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Εάν διαβάσουν προσεκτικά την δήλωσή μου είπα ότι κατείχαν το 60% εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, όπως π.χ. στην Sunstores A.E. και σε άλλες εταιρείες.

IV. Η κ. Μάρη Δασκαλαντωνάκη είχε εγγυηθεί μέχρι το 2009 ,προσωπικά, δάνεια εκατομμυρίων ευρώ προς τον Όμιλο Εταιρειών Δασκαλαντωνάκη. Τα δάνεια αυτά προέρχονται από τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και οι Έλληνες φορολογούμενοι ματώνουν για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα. Η κ. Μάρη Δασκαλαντωνάκη δήλωσε στα δικαστήρια ότι ουσιαστικά ήταν εικονική μέτοχος και ότι ο πραγματικός κύριος όλων των μετοχών ήταν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Με βάση αυτήν την παραδοχή της κρίθηκε δικαστικά αμετακλήτως ότι δεν ήταν μέτοχος στις ένδικες εταιρείες. Θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί, εάν κατά την χορήγηση των δανείων, που διασφαλίστηκαν με προσωπική εγγύηση της κ. Μάρης Δασκαλαντωνάκη, αυτή διαβεβαίωσε αναληθώς τις δανειοδότριες τράπεζες ότι ήταν μέτοχος των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη και εάν αυτή η ψευδής παράσταση , προκαλεί ζημία ή διακινδύνευση στην περιουσία της Τράπεζας. Επίσης θα αιτηθώ να διερευνηθεί εάν συνιστά βλάβη σε βάρος των συμφερόντων των τραπεζών η απομείωση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των δανειοληπτριών εταιρειών του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, που έχει εγγυηθεί προσωπικά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, με μονομερείς ενέργειες του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, οι οποίες αμφισβητούνται δικαστικώς. Δέον να σημειωθεί ότι ορισμένες εταιρείες του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη έχουν ενισχυθεί με κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες διέπονται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

V. Μετά 30 χρόνια μάχιμης δικηγορίας είχα την τύχη με την βοήθεια του Θεού να χειριστώ υποθέσεις με ευρύτατη δημοσιότητα, να συνεργαστώ και να αντιδικήσω με τους κορυφαίους δικηγόρους της χώρας. Το να διαδίδει ο Όμιλος Εταιρειών του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος στερείται νομικής προσωπικότητας, ότι “ο αποκλειστικός σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα δικό μου σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής”, προφανώς ασκεί το “δικαίωμά” του στο ψεύδος και τον ονειδισμό, συγχρόνως –όμως- τρέφει την ψευδαίσθησή του ότι με τις προσωπικές προσβολές θα με κάμψουν, το αντίθετο θα συμβεί, γιατί όσο μου επιτίθενται, τόσο αισθάνομαι ότι κάνω καλύτερα την δουλειά μου”.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply