Ο τέως περιφερειάρχης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, πριν από 1 χρόνο, σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.
Ο Π. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης.
Οι αρεοπαγίτες τον πρώτο μήνα του 2012 έκριναν δεκτή την αίτησή του, αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση και παρέπεμψαν τον Ψωμιάδη σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Όμως, ο Π. Ψωμιάδης δικάστηκε για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την ίδια ποινή (φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή) για τη μείωση του επίμαχου προστίμου.
Μετά και τη δεύτερη καταδίκη του άσκησε και πάλι αναίρεση στον ‘ρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.
Σήμερα, οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 1495/2012 απόφασή τους απέρριψαν όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.
Be First to Comment