Οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι και οι Έλληνες πολιτικοί

Οι Δήμαρχοι, Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο

Οι δύο  δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, προχώρησαν σε κίνηση, που από την μία μας γεμίζει συγκίνηση και από την άλλη μας γεμίζει ντροπή.

Αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει οι δικοί μας άρχοντες του τόπου, με πρώτους τους Βουλευτές μας, την έκαναν αυτοί οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι.

Αν το κοιτάξουμε σε ποιο μεγάλο βάθος, θα δούμε τελικά ότι οι Ιταλοί πολιτικοί, μας υπερασπίζονται ( εννοώ τον Ελληνικό Λαό) όσο δεν μας υπερασπίστηκε κανείς άλλος, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων πολιτικών.
Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθώ τον Μάριο Μόντη, Πρωθυπουργό της Ιταλίας, και μάλιστα διορισμένος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, υπερασπίζετε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.
Αρχηγοί Ιταλικών κομμάτων καταφέρονται με σκληρά λόγια εναντίων των Βρυξελλών και της Γερμανίας για τον τρόπο που φέρονται στην Ελλάδα και τώρα αυτή η συγκινητική κίνηση των  2 δημάρχων.

Ήδη, βρέθηκαν, διάφοροι, Έλληνες, να κατηγορήσουν ακόμα και αυτή τη πράξη, απαντώντας, μέσο δημοσιευμάτων : « ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» «μας περάσανε για επαίτες», «πλήγωσαν τη περηφάνια μας» . Αυτού του είδους τις απαντήσεις, τις θεωρώ απλά ηλίθιες και μικρόψυχες.

Οι δύο δήμαρχοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα σώσουν την Ελλάδα, παραχωρώντας το μισθό τους και σίγουρα, δεν το έκαναν για να μας προσβάλουν… το έκαναν ως μια συμβολική κίνηση για το πώς πρέπει να φέρεσαι, όχι μόνο στην χώρα που φέρεται ως μητέρα όλων, όπως αναφέρουν, αλλά πως πρέπει να φέρεσαι με ανθρωπιά σε μια χώρα που υποφέρει…
Άλλωστε η Ελλάδα, υποφέρει από τα λάθη της, τα οποία είχαν αντίκτυπο στον ίδιο της τον εαυτό και παράλληλα αποκάλυψε το πόσο σαθρή και απογυμνωμένη είναι όλη η παγκόσμια κοινωνία απέναντι στις Τράπεζες και τις λεγόμενες Αγορές…
Κάποιοι άλλοι λαοί υπέφεραν στο παρελθόν, γιατί τα λάθη τους είχαν αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο τον οποίο και αιματοκύλησαν και παρόλα αυτά οι παγκόσμια κοινότητα, για λόγους ανθρωπιάς τους χαρίστηκε και τους άφησε να ανασάνουν.
Θα ήθελα, να γνωρίζω, τι το τόσο κακό έχει κάνει η Ελλάδα και αντιμετωπίζετε ως μίασμα…
Σίγουρα, δεν έχει αφήσει πίσω της εκατομμύρια, εκατόμβες θυμάτων, σίγουρα, δεν κατέστρεψε οικονομίες, δίκτυα και υποδομές κρατών, σίγουρα δεν καρπώθηκε περιουσίες άλλων και ούτε έκανε χώρες να λιμοκτονούν για χάρη της…
Η Γερμανία τα έκανε όλα αυτά. Περασμένα μπορεί να είναι, ξεχασμένα ΠΟΤΕ.

Και αν είχαν το σθένος οι δικοί μας πολιτικοί, ή έστω κάποιοι τοπικοί άρχοντες, τότε ίσως, λέω ίσως να μας δείχνανε σεβασμό.
Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους δύο δημάρχους, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ξένους πολιτικούς που μας υπερασπίστηκαν… παράλληλα, θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για τους Έλληνες πολιτικούς που δεν προστάτευσαν την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνεια μας…
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι, «μας είχαν στριμωγμένους» αρκούσε, ΜΟΝΟ, να τους ανατρέξουν όλους  τους συνομιλητές μας, στις παλιές συμφωνίες και για το πώς η αιματοβαμμένη Γερμανία τη γλύτωσε, από τα χρέη της,  για να κάνουν τους ΠΑΝΤΕΣ να το βουλώσουν και παράλληλα, όχι να επαιτούν αλλά να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ  την ίδια αντιμετώπιση που είχαν οι Γερμανοί και την ίδια συμφωνία που σύναψαν το 1953.

 

Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμο… λίγο ησυχία γιατί οι Πολιτικοί μας… ξεκουράζονται…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply