Νίκος Λουρίδας

Nikos Louridas
Nikos Louridas

ΠΕΝΘΟΣ: Σάββατο 30 Απριλίου 2011, πέθανε στο Κατάρ ο Νίκος Λουρίδας πολιτικός μηχανικός 65 ετών.

Γνωστός σε πάρα πολύ κόσμο, όπου έκανε όλο φίλους επειδή ήταν αξιολογότατος και αγαπητός, πολύ μορφωμένος και καλλιεργημένος, με το θάνατό του αφήνει ένα κενό σε όλους μας.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαϊου 2011 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στις 4,00 η ώρα μμ.

Φοίτησε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην οδό Δομπολη και Τριβωνιανού στο Μετς. Μετά στο 13ο Γυμνάσιο Αρρένων στον Άγιο Αρτέμιο και όταν χρειάστηκε να πάει στο πρακτικό, συνέχισε στο 7ο Γυμνάσιο Αρρένων στο Παγκράτι. Ήταν πάντα άριστος μαθητής και αξιαγάπητος από όλους.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο (Αθήνα).

Εργάστηκε εκτός των άλλων σε εργοτάξια μεγάλων και αξιολογότατων εταιρειών στη Νιγηρία, στο Νίγηρα, στο Καμερούν, στη Ζανζιβάρη, στην Ιορδανία, Βουλγαρία, Σκόπια και τέλος Κατάρ, ενώ είχε υπόψη του να συνεχίσει σε έργα και πάλι στην Αφρική.

Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν την πολύπλευρη μόρφωσή του, την καλλιέργεια ψυχική και πνευματική, την αγάπη και την ευαισθησία για τον συνάνθρωπο, όσο ο Νίκος. Το σπίτι του ήταν ένας ναός της μόρφωσης, μία απέραντη βιβλιοθήκη ένας ναός της γνώσης και της καλλιέργειας, ενώ ο ίδιος ήταν πάντα ακούραστος, ανοιχτός στις καινούργιες ιδέες, χωρίς ίχνος φυλετικής διάκρισης σε τόσες συνθήκες στις οποίες βρέθηκε στη σταδιοδρομία του και στις οποίες επέδειξε την ψυχική του ανωτερότητα όντας ένα παράδειγμα για όλους που δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply