Θύμιος Καρακατσάνης

Θύμιος Καρακατσάνης
Θύμιος Καρακατσάνης

Άλλος ένας Μεγάλος Έλληνας ηθοποιός, έφυγε από κοντά μας.
Η Ελλάδα έγινε πραγματικά φτωχότερη… όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες μας εγκαταλείπουν και μας αφήνουν στη μιζέρια του ατάλαντου καιρού μας, στη τηλεόραση της αποχαύνωσης και  των ευκαιριακών «ηθοποιών»…
Δυστυχώς ο πνευματικός και καλλιτεχνικός πλούτος της Ελλάδας, φεύγει και δεν αντικαταστείτε.

Όλοι οι μεγάλοι μας ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποιότητες, συγγραφείς,  ζωγράφοι, φιλόσοφοι, μας εγκαταλείπουν, ένας-ένας και  εμείς μένουμε, μόνοι μέσα στη μιζέρια μας… και το μόνο που έχουμε να δήξουμε στα παιδιά μας είναι talent show στη τηλεόραση…

Αγαπητοί φίλοι, φυλάξτε τη κάθε φωτογραφία, ταινία, βιβλίο, από αυτούς τους ανθρώπους και μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν αυτό το όμορφό, την αγνή τέχνη, το ταλέντο και την προσπάθεια!

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης, αλλά και άνθρωπος που έλεγε τη γνώμη του και την υπερασπιζόταν σθεναρά. Απαντούσε με πνεύμα και ήθος και η συζήτηση μαζί του ήταν απόλαυση.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης είχε γεννηθεί το 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά και πέθανε το Σάββατο 30  Ιουνίου 2012, σε ηλικία 72 ετών.
Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 – 2010 στο “Θάνατο του εμποράκου” του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Έπαιξε σε όλα τα σωσμένα, Αριστοφανικά έργα. Σκηνοθέτησε αρκετά θεατρικά έργα και έπαιξε σε πολλά περισσότερα, ενώ συμμετείχε και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες

Η κηδεία του έγινε Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply