Θετική απόφαση στην Χάγη. Το Διεθνές Δικαστήριο αναγνωρίζει έννομο συμφέρον της Ελλάδας

Η Γερμανία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα των Ιταλικών δικαστηρίων, να εξετάζουν υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα.

Η Ελλάδα, έστω και καθυστερημένα ζήτησε παρέμβαση, κάτι που, σήμερα, έγινε αποδεκτό από το  Χάγη. Το Βερολίνο αρνείται τις αποζημιώσεις , λέγοντας ότι  έχει ρυθμιστεί το θέμα με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας το 1960, κάτι που είναι άθλιο και  ΨΕΥΔΕΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ για όλες τις αθλιότητες που έκαναν στη Χώρα μας. Αυτά που πλήρωσαν το 1960 ήταν χρήματα, λύτρα στην ουσία, για να ελευθερώσουν το Ναζί Μέρτελ που είχαμε φυλακισμένο στην Ελλάδα

Αυτό για όλους αυτούς που λένε ότι το Κατοχικό Δάνειο και οι αποζημιώσεις είναι χαμένο χαρτί.  Αν δεν παλέψουμε δεν πρόκειται να   κερδίσουμε τίποτα. Να βγαίνουμε στις πλατείες αλλά να έχουμε και σύνθημα για τα Χρήματα που μας οφείλουν οι Γερμανοί. Τότε να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει αντίδραση και μεγάλη… Γιατί αυτό είναι κάτι Υπαρκτό και αναμφισβήτητο.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

October 2018
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

One Comment

  1. July 16

    Η Γερμανία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα των Ιταλικών δικαστηρίων, να εξετάζουν υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα.

    Η Ελλάδα, έστω και καθυστερημένα ζήτησε παρέμβαση, κάτι που, σήμερα, έγινε αποδεκτό από το Χάγη. Το Βερολίνο αρνείται τις αποζημιώσεις , λέγοντας ότι έχει ρυθμιστεί το θέμα με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας το 1960, κάτι που είναι άθλιο και ΨΕΥΔΕΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ για όλες τις αθλιότητες που έκαναν στη Χώρα μας. Αυτά που πλήρωσαν το 1960 ήταν χρήματα, λύτρα στην ουσία, για να ελευθερώσουν το Ναζί Μέρτελ που είχαμε φυλακισμένο στην Ελλάδα

    Αυτό για όλους αυτούς που λένε ότι το Κατοχικό Δάνειο και οι αποζημιώσεις είναι χαμένο χαρτί. Αν δεν παλέψουμε δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα. Να βγαίνουμε στις πλατείες αλλά να έχουμε και σύνθημα για τα Χρήματα που μας οφείλουν οι Γερμανοί. Τότε να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει αντίδραση και μεγάλη… Γιατί αυτό είναι κάτι Υπαρκτό και αναμφισβήτητο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*