Θέμα “ελληνικής κατοχής” στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

Αγαθονήση
Αγαθονήση "υπό Ελληνική κατοχή!!!"

Μέλη του μικρού δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος (DP) , προσπάθησαν να επισκεφθούν τα μικρά ελληνικά νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, απέναντι από τις… τουρκικές ακτές των Διδύμων, αναφέρουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες.

Ο κ. Umit Yalim υποψήφιος βουλευτής του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος DP συνταγματάρχης εν αποστρατεία, δήλωσε στη εφημερίδα Hurriyet ότι «τα νησιά αυτά βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων».

«Οι Έλληνες στρατιώτες δεν επέτρεψαν τα μέλη του DP να προσεγγίσουν το νησί», είπε ο απόστρατος συνταγματάρχης.
Η εφημερίδα  Haber Turk, αναφέρεται σκωπτικά στην «απόβαση» που επιχείρησε ο απόστρατος συνταγματάρχης στα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι (Bulamac και Esek στα τουρκικά).

Ο κ. Gunay Tikkin, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του DP στα Δίδυμα μαζί με τον απόστρατο υποψήφιο βουλευτή και τον τοπικό ανταποκριτή της εφημερίδας Haber Turk, Mehmet Inmez, ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί με το μήκους δέκα μέτρων σκάφος Poseidon, που έφερε ελληνική σημαία, για το Αγαθονήσι. Οι επιβάτες του σκάφους πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων και έμειναν στο Αγαθονήσι για λίγο, αφού δεν είχαν θεώρηση, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας που συμμετείχε στην αποστολή.

Στην συνέχεια οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του ανταποκριτή της εφημερίδας .

Επιστρέφοντας στα Δίδυμα ο απόστρατος συνταγματάρχης κατήγγειλε ότι δεν μπόρεσαν, παρά τα διαβατήρια,  να βγουν στο Φαρμακονήσι, «το οποίο στους διεθνείς χάρτες παρουσιάζεται ότι ανήκει στην Τουρκία», και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση «να εμποδίσει αμέσως την Ελληνική  κατοχή».

«Δυστυχώς εγώ ως πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας μπήκα με διαβατήριο στα δικά μου εδάφη», είπε και πρόσθεσε «εκεί μας έχει φθάσει η πολιτική των ‘μηδενικών προβλημάτων’ με τους γείτονες, που έχει ξεκινήσει το ΑΚΡ». Ο απόστρατος συνταγματάρχης τόνισε ότι

«θα κάνω ότι μπορώ γι να τεθεί –μέσω του Κόμματος μας– το θέμα στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Πρέπει να επιστραφούν αυτά τα νησιά στην χώρα μας!».

Το θέμα έθιξε με δηλώσεις του στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας Hurriyet ο Πρόεδρος του DP, Δρ. Namik Kemal Zeybek, την περασμένη εβδομάδα.

 

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply