Η Τουρκία, άρχισε τις «τσαμπα μαγκιές», απειλές, κατά της Κύπρου για τις έρευνες στην ΑΟΖ

Μετά την ανακοίνωση από την κυπριακή κυβέρνηση των εταιρειών από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Κορέα στις οποίες θα ανατεθεί η έρευνα για υδρογονάνθρακες σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, η Αγκυρα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και επίσημα απειλεί τις εταιρείες που θα αποδεχθούν την ανάθεση ότι θα αποκλεισθούν μελλοντικά από κάθε έργο στην Τουρκία. Η απειλή αφορά κυρίως την ιταλική ΕΝΙ, η οποία έχει μερίδιο στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού Σαμψούντα-Σεϊχάν που θα μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, αλλά η ιταλική εταιρεία είναι εταίρος με την Gasprom στο πολύ σημαντικό έργο του αγωγού Blue Stream που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς την Τουρκία (Blue Stream Pipeline Company BV).

Καθώς τα οικόπεδα για τα οποία έγινε η ανάθεση βρίσκονται στο νότιο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ όπου δεν υπάρχει τουρκική διεκδίκηση, η Αγκυρα επιστρατεύει και πάλι τους Τουρκοκύπριους κάνοντας λόγο για περιοχές που «έχουν αναπόσπαστα και ίσα δικαιώματα» με τους Ελληνοκύπριους…

Ίσως μια μέρα να πάρουμε παράδειγμα από τους Κύπριους και να ακολουθήσουμε και εμείς…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply