Η συνδικαλίστρια του Βολέματος

Το Ρουσσοσπίτι είναι μια όμορφη περιοχή, κοντά στο Ρέθυμνο.

Περιβάλλον ήσυχο, όμορφο με ανθρώπους φιλόξενους.

Τα τελευταία χρόνια, με τους αγώνες και την επιμονή των κατοίκων και των τοπικών συλλόγων άρχισε να αναπτύσσεται και να ανεβαίνει ποιοτικά.

Το σχολείο, με ιστορία χρόνων, πριν, μόλις, από 5 χρόνια, κινδύνευε να  κλείσει.

Πριν από 5 χρόνια, στο σχολείο υπήρχαν δεν υπήρχαν, εγγεγραμμένα  12-14 παιδιά.

Σήμερα μετράνε 64 και κάθε χρόνο ανεβαίνουν.

Από 2θέσιο σχολειό, πριν 5 χρόνια, μετατράπηκε σε 5θέσιο και του χρόνου πρώτα ο Θεός, θα είναι 6θέσιο.

Το νηπιαγωγείο, το καμάρι, του χωριού, αποτελεί φυτώριο για το Δημοτικό σχολείο.
Νέο μοντέρνο κτήριο, με μεγάλο προαύλιο, γέμισε παιδικές φωνούλες, κυρίως  με επιμονή. Κάθε χρόνο βγαίνει, από εκεί, η καινούργια φουρνιά που τροφοδοτεί το Δημοτικό σχολείο.

Στο νηπιαγωγείο λειτουργούν, κάθε χρόνο 2  τμήματα, ολοήμερα.

Όλα λοιπόν, κυλούσαν ήρεμα και ωραία, ως που ήρθε να αναστατώσει τη ζωή του χωριού μια κυρία, η οποία, στο όνομα της βόλεψης, προσπάθησε να φέρει τα πάνω κάτω  στο ποιο ευαίσθητο  σημείο του χωριού, στο νηπιαγωγείο.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε, το 2009, πριν αρχίσει η σχολική χρονιά.
Όντας, διευθύντρια του νηπιαγωγείου, σε όποιο γονιό πήγαινε για να γράψει το παιδί του, του δήλωνε ότι δεν θα λειτουργούσε για το 2009 ολοήμερο τμήμα…. Έτσι ορισμένοι γονείς, δυστυχώς, γράφανε τα παιδιά τους, σε νηπιαγωγεία του Ρεθύμνου.

Μέχρι που έλαβε γνώση, μέσο καταγγελιών ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Ο σύλλογος, λοιπόν της επίστησε την προσοχή για τις καταγγελίες, τις οποίες, βέβαια , εκείνη αρνήθηκε, παράλληλα, ο σύλλογος,  προέτρεψε, τους  γονείς  που δεν είχαν γράψει τα παιδιά τους στο Ρέθυμνο να τα γράψουν στο νηπιαγωγείο.

Έτσι και έγινε.

Και το 2009-10, το νηπιαγωγείο, λειτούργησε, ομαλά και με τα 2 τμήματα.

Όλα λοιπόν καλά, μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, όταν  ο σύλλογος έμαθε κάτι χειρότερο… Έμαθε, από πηγή, μέσα από την Πρωτοβάθμια, ότι κάποιος προσπαθούσε να υποβαθμίσει το νηπιαγωγείο και από 2 τμήματα ολοήμερα, να μετατρέψει το ένα από τα τμήματα σε κλασσικό τμήμα.

Αμέσως, ο σύλλογος, συνάντησε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κύριο Ευστάθιο Κοντογιάννη.
Ο κύριος Κοντογιάννης, διαβεβαίωσε το σύλλογο ότι, προς το παρών, είναι ακόμα με 2 τμήματα ολοήμερα.

Στο νηπιαγωγείο, έχουν εγγραφεί 26 παιδάκια, και άλλα 6, είχαν πάει για να εγγραφούν, αλλά η εν λόγο διευθύντρια, τους απέτρεπε, λέγοντάς τους ότι την ημέρα του αγιασμού, θα γινόταν κλήρωση (άκουσον- άκουσον) , για το ποια παιδάκια θα πάνε στο κλασσικό τμήμα και ποια στο ολοήμερο.

Την ημέρα του αγιασμού, σύσσωμος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Ρουσσοσπιτίου, βρισκόταν στο νηπιαγωγείο,   για να συζητήσει με την εν λόγο διευθύντρια.

Εκείνη αρνήθηκε ότι έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή με την προσπάθεια υποβαθμίσεις του νηπιαγωγείου και ότι θα έκανε το παν για αυτό.

Όποτε λοιπόν, όλοι έμειναν στην συμφωνία ότι όλα θα συνεχιστούν ομαλά και όμορφα, με τις 4 νηπιαγωγούς, συμπεριλαμβανομένου και της εν λόγο διευθύντριας.

Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι θα έκανε χρήση της συνδικαλιστική της άδειας, γιατί η κυρία είναι συνδικαλίστρια.

Την επόμενη ημέρα 14 Σεπτεμβρίου, όλοι στο Ρουσσοσπίτι, μάθανε, ξαφνικά, ότι η εν λόγο κυρία, πήρε απόσπαση…. έτσι, αναίτια, χωρίς να συντρέχει λόγος !!!! Και το νηπιαγωγείο έμεινε χωρίς νηπιαγωγό…. Έτσι ξαφνικά… και χωρίς εξηγήσεις…
Δεν μπήκε στο κόπο να ειδοποίηση κανέναν, ούτε το είχε αναφέρει, στο σύλλογο μια ημέρα πριν, στη κουβέντα που είχε γίνει, κατά τον αγιασμό.

Εφόσον λοιπόν, δεν τις έκαναν τη χάρη  στο Ρουσσοσπίτι να  δουλεύει, όπως την βολεύει, δηλαδή να έρχεται στις 8 και να φεύγει, κάθε μέρα, 12.30, και βέβαια, να φεύγει και 2 ώρες νωρίτερα, λόγο συνδικαλιστικής άδειας, πήρε απόσπαση να βρει την υγειά της…

Βλέπετε είναι συνδικαλίστρια η γυναίκα και έχει υποχρεώσεις… ενώ όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν, με ότι μέσα έχουν, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους είναι κουτοί και χαζοί….

Βέβαια το Ρουσσοσπίτι ποσώς το ενδιαφέρει, η συνδικαλιστική δράση της κυρίας και καλά κάνει και είναι συνδικαλίστρια. Το Πρόβλημα είναι σε αυτούς που την βγάζουν σε αυτή τη θέση για να έχει τη βόλεψή της.

Να πάει στο καλό και να μην ξανάρθει… στο Ρουσσοσπίτι, λένε οι εμπλεκόμενοι,  αλλά αυτό που έκανε ήταν εγκληματικό για τις δεκάδες οικογένειες του Ρουσσοσπιτίου.

Μία και μόνο ημέρα αρκούσε, για να πάρει την απόσπαση… Εφόσον δεν μπόρεσε να υποβαθμίσει το νηπιαγωγείο, την έκανε   αλά συνδικαλιστικά… και όλοι εσείς οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί,  που προσπαθείτε να κάνετε σωστά και τίμια τη δουλειά σας είστε τα «κορόιδα»…

– Σήμερα, έχουν εγγραφεί ακόμα περισσότερα παιδάκια, αλλά, χωρίς διευθύντρια, ΔΕΝ μπορούν να καταχωρηθούν στα Μητρώα, και έτσι, βρίσκονται στον αέρα.

Ο κύριος Ευστάθιος Κοντογιάννης,   Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, δεν έχει μπει, καν στο κόπο να ορίσει, τουλάχιστον, μια από τις εναπομείναντες  νηπιαγωγούς, ως αναπληρώτρια διευθύντρια, ώστε να κάνει, εκείνη τις εγγραφές και να περνάει τα μητρώα, ενώ ανέφερε ότι για να το κάνει αυτό πρέπει να πάρει κάποια εντολή από άνωθεν. (;;)

Αυτή τη στιγμή, βάση της λίστας που έχει καταθέσει, η εν λόγο κυρία συνδικαλίστρια, όλα φαίνονται, νόμιμα και έτσι είναι, εφόσον ΔΕΝ έχει οριστεί αναπληρώτρια Διευθύντρια για να αλλάξει τη λίστα sto ΠΥΣΠΕ και να εμφανίσει τα πράγματα ως έχουν.

Ως εκ τούτου, τα συμπεράσματα οδηγούν, ότι το σχέδιο είναι ότι θέλουν να καταστρέψουν όλη τη προσπάθεια των κατοίκων, να κρατήσουν τα παιδιά στο τόπο τους.

Οι πληροφορίες λένε ότι η εν λόγο κυρία απολαμβάνει την προστασία μιας σχολικής συμβούλου της περιφέρειας Κρήτης ( τα στοιχεία της οποίας είναι γνωστά) , χωρίς όμως να είναι επιβεβαιωμένο αυτό.

Σήμερα, μετά από τόσες μέρες το Νηπιαγωγείο, είναι ακέφαλο και η διευθύντρια έχει πάρει απόσπαση… για πού άραγε;;;

Η εν λόγο κυρία, ψηφίζεται από συναδέλφους της, για να τους εκπροσωπεί,  καλό θα είναι να ξέρουν τη δράση της και εκτός συνδικαλισμού.
Όντας και εγώ επαγγελματίας, με ενδιαφέρει, τον συνδικαλιστή  που ψηφίζω,  για να με εκπροσωπήσει, πρώτα από όλα να είναι υπόδειγμα.

Τα στοιχεία της κυρίας είναι παρακάτω, όσο για το Ρουσσοσπίτι βρίσκεται στο Ρέθυμνο… όποιος έχει απορία ή θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να το επισκεφτεί και να ρωτήσει το σύλλογο και όλους τους εμπλεκόμενους.

Το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι, ΔΕΝ πρόκειται να το αφήσουν έτσι, θα κάνουν τα πάντα, όπως έκαναν πάντα για να κρατήσουν αυτό που τους ανήκει και να αποκαταστήσουν την αδικία, ει βάρος τους και εις βάρος των παιδιών τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας…..

Φωτεινή Αλεξανδράκη
Φωτεινή Αλεξανδράκη

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply