Η Μέρκελ υιοθετεί πολιτική ταπείνωσης για την Ελλάδα

Ο βουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Φρανκ Σέφλερ σε ανοιχτή επιστολή του προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Die Welt», προτείνει να επιτραπεί στην Ελλάδα η αποχώρηση της από την Ευρωζώνη.
Το δημοσίευμα είναι υπό τον τίτλο «Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας».

Ως «πολιτική ταπείνωσης» περιγράφει την πολιτική που εφαρμόζεται στην περίπτωση της Ελλάδας,

«Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας αν νομίζουμε ότι μέσω της παροχής δανείων ευεργετούμε. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, με το “καρότο” των φτηνών δανείων και το “μαστίγιο” της τρόικας, με το οποίο πιέζουμε για την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής.
Αυτή η πολιτική είναι μία πολιτική ταπείνωσης», σημειώνει ο κ. Σέφλερ.

Ο Γερμανός βουλευτής, αναγνωρίζει την επίτευξη «κάποιας προόδου» στην Ελλάδα, όμως, εκτιμά ότι το πρόγραμμα βοήθειας έχει αποτύχει.
Αναφέρεται σε αποτυχία της εξυγίανσης του ελληνικού προϋπολογισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, σε μείωση της ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας.

Ο φιλελεύθερος, γερμανός, βουλευτής προειδοποιεί για τον κίνδυνο να εξελιχθεί η Ευρώπη σε αναδιανεμητική ένωση και ένωση χρεών.

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην Ελλάδα την αποχώρηση, προκειμένου να μπορέσει να αναπνεύσει. Χρειαζόμαστε για την Ευρώπη μία επιστροφή στη δημοσιονομική ανάληψη των ευθυνών από τον καθένα. Πρόκειται για μία διαδικασία επώδυνη, αλλά, τουλάχιστον, όχι καταστροφική», προσθέτει ο κ. Σέφλερ στην επιστολή του.

Και προειδοποιεί, «Καταστροφικά θα λήξει η προσπάθεια να θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση υπερχρέωσης κρατών και τραπεζών μέσω νέων χρεών. Αυτό είναι το βήμα που οδηγεί στην κοινωνικοποίηση των χρεών. Μία υγιής οικονομία δε μπορεί να βασίζεται στην υπερχρέωση, αλλά χρειάζεται μία υγιή σχέση μεταξύ χρεών και κεφαλαίων», αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για το ενδεχόμενο να απειληθεί με υποβάθμιση όχι μόνο η Γαλλία, αλλά σύντομα και η Γερμανία».

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply