Η Ιστορία του 1929-1933, επαναλαμβάνετε.

κρίση 1929-1933, 2009 -.....Έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση, που ξεκίνησε στην Αμερική και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Η κρίση, βέβαια, δεν δημιουργήθηκε, λόγο ότι έκλεισαν εργοστάσια, σταμάτησε η παραγωγή και το εμπόριο αλλά και πάλι, από τα χρηματοπιστωτικά  «παιχνίδια» των λεγόμενων «αγορών».

Επλήγησαν, σχεδόν όλες οι χώρες, λίγο ή πολύ, με την Αμερική να έχει τη μεγαλύτερη ύφεση και να ακολουθεί η Γερμανία.

Ο Ρεμπουπλικανός πρόεδρος Χούβερ στην Αμερική και ο πρόεδρος Χίντενμπουργκ στη Γερμανία, ολοκλήρωσαν τη καταστροφή εφαρμόζοντας μέτρα, λιτότητας, θεωρώντας ότι η καταστροφή ήρθε από τον υπερδανεισμό…
Η Αμερική, από το 1933 και μετά, μπήκε σε ρυθμούς ανάπτυξης, εφόσον εξελέγη, νέος πρόεδρος ο Δημοκρατικός Ρούσβελτ, και εφαρμόζοντας το λεγόμενο New Deal  (Νέα Συμφωνία). Εκείνη τη περίοδο, το κράτος, «έριξε» χρήματα σε δημόσια έργα, δημιουργήθηκαν έργα υποδομών, σχολεία, δρόμοι, γέφυρες και μπήκαν τα θεμέλια για πρώτη φόρα, ενός ποιο κοινωνικού κράτους.
Με λίγα λόγια το κράτος, έριξε χρήματα, αλλά, στην πραγματική οικονομία και όχι στο καιάδα των τραπεζών…
Η Αμερικανική οικονομία αναθερμάνθηκε και  οι άνθρωποι άρχισαν και πάλι να βρίσκουν το δρόμο τους και τις δουλείες τους.

Από την άλλη, η σκληρή λιτότητα του πρόεδρου Χίντενμπουργκ, έριξε, τη Γερμανία, στα χέρια του Χίτλερ και των Ναζιστών…

Η ιστορία, σήμερα επαναλαμβάνετε, και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό.
Τα σημάδια του τότε, είναι ίδια με του σήμερα…  η Μέρκελ και Σόιμπλε, ως άλλοι Χίντενμπουργκ, οδηγούν την Ευρώπη σε μια ολική καταστροφή…
Ελπίζω να εμφανιστεί, ένας αληθινός ηγέτης για να μας σώσει… αλλιώς, ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply