Ζαν-Μαρκ Ερό : Αργήσαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Zan Mark EroΝέα «επίθεση φιλίας» της κυβέρνησης του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τη χώρα μας.

Σκληρή κριτική στους Ευρωπαίους για τη μέχρι σήμερα στάση τους απέναντι στην Ελλάδα άσκησε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ζητώντας παράλληλα ατζέντα ανάπτυξης για τη χώρα μας

Η Κομισιόν και το Βερολίνο, όμως, εξακολουθούν να κρατούν αυστηρή στάση απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

Ο Ζαν-Μαρκ Ερό ζήτησε από τις Βρυξέλλες να διαθέσουν διαρθρωτικά κεφάλαια για να βοηθήσουν την Ελλάδα, έκανε μάλιστα λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκφραση αλληλεγγύης. «Καθυστερήσαμε πολύ να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αυτό γίνεται εδώ και δύο χρόνια και συνεχώς χειροτερεύει», είπε.

Εντωμεταξύ σύγχυση προκλήθηκε από τις δηλώσεις επιτρόπου της ΕΕ αλλά και εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την επεξεργασία σχεδίου Β, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, που όμως, οι δηλώσεις αυτές,  διαψεύστηκαν από εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα χρειαστεί να φύγει από το ευρώ, είπε στη βελγική εφημερίδα «De Standaard» ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ, ο οποίος είπε «Πριν από ενάμιση χρόνο ίσως να υπήρχε ο κίνδυνος ντόμινο», εξαιτίας αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Σήμερα υπάρχουν, τόσο στην ΕΚΤ όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπηρεσίες που επεξεργάζονται σενάρια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», και επανέλαβε επίσης το μήνυμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προς την Ελλάδα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από την τήρηση των μέτρων λιτότητας, είπε ο Ντε Χουχτ.

Αμέσως μετά ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και εκπρόσωπος του επιτρόπου για οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν διέψευσαν την υπάρξει τέτοιου σχεδίου και πρόσθεσε ότι στόχος της ΕΕ είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και αυτό είναι το μόνο σχέδιο που επεξεργάζεται τώρα η Επιτροπή.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply