Επιλεκτική μνήμη

Επιλεκτική μνήμη επικρατή στη Ρηγίλλης…

Λένε:  Δεν φταίμε εμείς, αλλά όλοι φταίμε …
Να θυμίσω λοιπόν, ότι ο κ. Καραμανλής, ο κουρασμένος ο 2ος,  παρέλαβε μια χώρα, το 2004, η οποία ήταν:
Α) στις 20 καλύτερες οικονομίες στο κόσμο.
Β) είχε δύναμη και σθένος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό το απέδειξε βάζοντας την Κύπρο στην ΕΕ.
Γ) είχε 160 δις χρέος και ανάπτυξη που άγγιζε το 5%
Υπήρχαν προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη, δεδομένου των Ολυμπιακών Αγώνων, και όλων των χαρμόσυνων γεγονότων για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είχε κατορθώσει να είναι το επίκεντρο του Κόσμου, και κάνεις να μην έχει αμφιβολία για το λαμπρό της μέλλον.

Αυτά βέβαια χωρίς να υπολογίζουμε τον Terminator Καραμανλή (, ο κουρασμένος ο 2ος )  με τους κουμπάρους του και τον Αλογοεγκέφαλο.
Α) αποφασίζουν, εφόσον δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτε άλλο,  να κάνουν αναθεώρηση των λογιστικών, φέρνοντας τη πρώτη καταιγίδα.
Και να εξηγήσω με απλά λόγια τι έκαναν.
Ο τρόπος υπολογισμού των εξόδων που χρησιμοποιείται από, σχεδόν, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, είναι ο εξής.
Βάζουν στο προϋπολογισμό, τα έξοδα, ΌΧΙ αυτών  που παρήγγειλαν, αλλά αυτόν που λαμβάνουν. Δηλαδή. Αν παραγγείλαμε 40 αεροσκάφη και το  κόστος είναι 1 δις, δεν θα το βάλουμε στο προϋπολογισμό του χρόνου που διανύουμε αλλά στο χρόνο που θα παραλάβουμε και θα αποπληρώσουμε το προϊόν. Ο Αλογοεγκέφαλος με το κουρασμένο καλυτερότερο, έκαναν την εξής απατεωνιά, αλλάξανε τον τρόπο υπολογισμού και βάλανε στο προϋπολογισμό  αυτά που παραγγέλναμε χωρίς να τα έχουμε παραλάβει και χωρίς να τα έχουμε πληρώσει.  Λογικό και επόμενο είναι ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε στο 7%, εξοργίζοντας τους πάντες στη ΕΕ, και  βάζοντας μας  υπό επιτήρηση.  Β) αποφασίζουν, εφόσον έβλεπαν ότι όλες οι μαλ…ες που έχουν κάνει, δεν τους βγαίνουν, να ανεβάσουν το ΑΕΠ, πως? Μα, εντάσσοντας, όλο το μαύρο χρήμα, που κυκλοφορεί, στην Ελλάδα, στον προϋπολογισμό…  δηλαδή, εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός, ιεροδουλία, κλπ, και μας έκανε 25% πλουσιότερους…
Φυσικά στην ΕΕ δεν είναι κουτοί, δεχτήκαν μόνο το 9%.

Γ) οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις  μετατράπηκαν σε υποσχέσεις για κουμπάρους και η μείωση του Δημοσίου κράτους μετατράπηκε σε αμέτρητες επιτροπές.

Δ) Αποφεύγοντας το ΑΣΕΠ, που δεν μπορούσαν να το βγάλουν από την μέση, λόγο Συντάγματος, δημιούργησαν νέα κολπάκια, τα Stage… διορίζοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή που αποχωρούσαν από τη Κυβέρνηση…

Ε) Πούλησαν όλα τα ασημικά και κράτησαν τα σκουπίδια, ΟΤΕ των 5 χωρών, με 20 εκατομμύρια πελάτες, η μόνη εύρωστη εταιρεία επικοινωνιών στην Ευρώπη. Σημειωτέων η DT, που αγόρασε το 25% του ΟΤΕ, παρουσίασε κέρδη μόνο από τον ΟΤΕ, γιατί η ίδια η εταιρεία είχε ζημιές…  Πούλησαν το Λιμένα στο Πειραιά, ο οποίος παρουσιάζει εκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο,  κανένα λιμάνι στην Ευρώπη δεν είναι στην απόλυτη εξουσία ιδιωτικής εταιρείας, είναι πάντα με συνδιαχείριση με το κράτος, πούλησε Τράπεζες όπως η Εμπορική… βέβαια ο σουβλατζής δεν πούλησε εμάς,  εμάς μας είχε τάξει για το μέλλον, ήταν δεν ήταν στην Κυβέρνηση… και έτσι ήρθε και η ώρα μας.
56 σκάνδαλα μέσα σε 5,5 χρόνια.

Σε όλη τη διακυβέρνηση του Πασοκ δεν έχουν γίνει τόσα σκάνδαλα.

Έχουν περάσει 6 μήνες και ήδη μου κακοφαίνεται.. τόσοι μήνες χωρίς ένα τόσο δα σκανδαλάκη? Έλεος…

Το θράσος σας κύριοι είναι μεγάλο, αυτό που θα έπρεπε, τουλάχιστον να κάνετε είναι να μην μιλάτε, γιατί και μνήμη έχουμε και λογική, και αν κάποτε ήταν ο Τσοβολάς, και έκανε τις οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις, τέτοια καταστροφή δεν έφερε.

Λέτε ότι ο Θείος Καραμανλης, δεν άφησε ποτέ κανένα χρέος, ξεχνάτε κύριοι ότι δεν άφησε γιατί απλώς δεν πλήρωνε.. Τα χρέη της Χούντας και προ Χούντας, άρχισαν να πληρώνονται από το 1982.. επί Πασόκ.

Λέτε ότι το Πασόκ αύξησε το Χρέος, θα σας συνιστούσα να τα δείτε λίγο καλύτερα, γιατί στην 3ετία Μητσοτάκη το χρέος τριπλασιάστηκε…
Τέλος αγαπητοί ΝΔήτες, λέτε Όχι στο ΔΝΤ, οκ το δέχομαι και το ασπάζομαι και εγώ, Όχι στο ΔΝΤ. Όμως πρέπει να μ ας πείτε πώς να ξεπλυθούν τα άπλυτα που αφήσατε στον Ελληνικό Λαό?
Πως θα αναιρέσουμε όλες αυτές τις αλχημείες του Αλογοεγκέφαλου και του Κουρασμένου σας?
Πως θα βγούμε από την κρίση?
Δώστε μας μια λύση το όχι, στο ΔΝΤ,  δεν μου λέει τίποτα… δώστε λύση ή ευγενικά σας το λέμε, απλός σιωπήστε…
Πως στο καλό γίνετε και όταν κυβερνάει η ΝΔ, αφήνει όλο αυτό μπάχαλο πίσω της?
Αυτή τη φορά όμως το παρακάνατε…
Λοιπόν τραβάτε να δείτε αν έρχομαι γιατί υπάρχουν και όρια, πόσο μάλλον όταν παίζεις με την λογική ενός Λαού…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply