Επεισόδιο με τούρκους στρατιώτες και κυανόκρανους στην κατεχόμενη Κύπρο

Ειρηνευτική δύναμη ΚύπρουΕνταση προκάλεσε την Παρασκευή στην περιοχή του κατεχόμενου κυπριακού χωριού Αυλώνα ο τουρκικός στρατός, παρεμποδίζοντας άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ να απομακρύνουν περίφραξη που είχαν τοποθετήσει πριν από δύο εβδομάδες τούρκοι στρατιώτες σε γεώτρηση.

Επειτα από διάβημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ επιχείρησε, με δύναμη 60 ανδρών, να αφαιρέσει τους πασσάλους.

Οι άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης παρεμποδίστηκαν, όμως, από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες ανέπτυξαν, σε θέση μάχης στη νεκρή ζώνη και σε βάθος πέραν των διακοσίων μέτρων, περίπου 300 Τούρκους στρατιώτες, πάνοπλους και με πλήρη εξάρτυση.

Η UNFICYP αύξησε τον αριθμό των ανδρών της, ενώ αξιωματούχοι της βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση με τις κατοχικές δυνάμεις.

Επί ώρες επικρατούσε ένταση στην περιοχή με συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ κυανοκράνων-κατοχικών δυνάμεων, αλλά και της επίσης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τελικά, νωρίς το απόγευμα η ένταση εκτονώθηκε. Η περίφραξη παρέμεινε ως είχε και η Ειρηνευτική Δύναμη τοποθέτησε μεγάλα βαρέλια γύρω από αυτήν.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply