Επίθεση της Κριστίν Λαγκάρντ στους ΈΛΛΗΝΕΣ

Συνέντευξή της Κριστίν Λαγκάρντ στην εφήμερίδα  Γκάντιαν

Αυστηρό μήνυμα προς τους Έλληνες ότι θα πρέπει να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους προειδοποιώντας τους ότι δεν πρέπει να περιμένουν συμπόνοια.

” Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.”

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν κάθε φορά που κοιτάζει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία και απαιτεί πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα, αγνοεί το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες δε θα έχουν πρόσβαση σε μαιευτήριο  για να γεννήσουν ή ασθενείς δεν έχουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και ηλικιωμένοι πεθαίνουν μόνοι χωρίς φροντίδα, η ¨κυρία” ( που λέει ο λόγος) Λαγκάρτ απάντησε ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά σε κάποιο χωριό του Νίγηρα που πηγαίνουν σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα, μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία, την ώρα που θέλουν πολύ να μορφωθούν.
«Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται ακόμα περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα», λέει η κα. Λαγκάρντ.

Η αντιπρώσοπως των Διεθνών τοκογλύφων, η Λαγκάρντ,  πρόσθεσε ότι όταν σκέφτεται την Ελλάδα σκέφτεται και αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους, προσθέτοντας κατόπιν ερώτησης ότι σκέφτεται και όσους πασχίζουν να επιβιώσουν χωρίς δουλειά ή δημόσιες υπηρεσίες. Σημειώνει ότι αυτοί πρέπει να αλληλοβοηθηθούν σε συλλογικό επίπεδο, διευκρινίζοντας ότι εννοεί πως όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Συμφωνεί με την παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι ακούγεται σαν να λέει στους Έλληνες και σε άλλους Ευρωπαίους ότι πέρασαν καλά αλλά τώρα είναι η ώρα να πληρώσουν. «Σωστά, ναι», απαντά η κα. Λαγκάρντ.

Σε ερώτηση για το πώς μπορούν να ευθύνονται τα παιδιά στην Ελλάδα που υποφέρουν από τις περικοπές, η επικεφαλής του ΔΝΤ απαντά ότι υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους, που πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Σχολιάζοντας την ενίσχυση αντιμνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, η κα. Λαγκάρντ λέει ότι οι ψηφοφόροι ποτέ δεν κάνουν λάθος καθώς ψηφίζουν με γνώμονα τη συνείδησή τους και τα πιστεύω τους, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Στο τέλος της συνέντευξης, ούτε λίγο ούτε πολύ, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρετε στον Ολάντ, λέγοντας,  η ρητορική του κ. Ολάντ δε θα αποτυπωθεί πλήρως και στην πολιτική του. «Πιστεύω πολύ ότι η πράξη είναι που μετρά, πολύ περισσότερο από την ένταση των πολιτικών υποσχέσεων, δηλώσεων και συνθημάτων κατά την προεκλογική περίοδο»

–          Θα είναι καλό ‘παιδί’ o πρόεδρος Ολάντ και θα ακούει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

 

Σχόλιο : Προφανέστατα, η «πόρνη» Λαγκάρντ , αντιπρόσωπος των Διεθνών Τοκογλύφων, έχει εκνευριστεί, γιατί υπάρχουν οι φτωχοί και ταλαίπωροι Έλληνες, που τολμάνε να αμφισβητούν το ηλίθιο και τοκογλυφικό σχέδιο τους.
Έχει εκνευριστεί, επίσης με τη χώρα της, που εξέλεξε τον Ολάντ, φέρνοντας στην Ευρώπη μια νέα πνοή και ελπίδα ανάπτυξης.

Το ποτάμι ξεκίνησε, και δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα, ούτε εσύ «πόρνη των Διεθνών Τοκογλύφων, ούτε οι ίδιοι οι Τοκογλύφοι σου.

Φρόντισε να μην πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα, Κάρυα, γιατί θα στα κόψουμε, δεν είναι προειδοποιήσει, είναι απειλή.

 

 

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply