Εξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ζητά ο κ. Bosch

 

Πάντως με τέτοια φάτσα θα του πήγαινε και για SS

Ο διευθυντής της Βosch Φραντς Φέρενμπαχ, ζητάει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
Αυτό είναι το μήνυμα του προς τους Γερμανούς πολιτικούς, ο οποίος, επισημαίνει :
«Αυτή η χώρα με τους συνταξιούχους-φαντάσματα και τους πλούσιους φοροφυγάδες και ένα κράτος με δημόσια διοίκηση που δεν λειτουργεί, δεν έχει θέση στην ΕΕ»
– Βέβαια, η Χώρα που λαδώνει όλο τον κόσμο, σαν τη Γερμανία, μέσο εταιρειών, σαν τη Bosch και τη Siemens, έχει θέσει στη Ευρωζώνη… Σωστά κύριε Bosch SS ?

 

Οι απειλές, έμμεσες ή άμεσες, εκτοξεύονταν μέχρι τώρα κυρίως από πολιτικούς και αφορούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τώρα μπαίνουν στον χορό και οι οικονομικοί παράγοντες και για πρώτη φορά κορυφαίος γερμανός μάνατζερ ζητά την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και εν ανάγκη την έξωσή της από την ΕΕ.

«Το ελληνικό σύστημα είναι σαθρό και συνιστά αβάσταχτη επιβάρυνση για μια κοινότητα αλληλεγγύης», λέει ο διευθυντής της Βosch Φραντς Φέρενμπαχ (φωτογραφία) σε προδημοσίευση συνέντευξής του στο εβδομαδιαίο οικονομικό «Manager Magazin» που θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου. «Αυτή η χώρα με τους συνταξιούχους-φαντάσματα και τους πλούσιους φοροφυγάδες και ένα κράτος με δημόσια διοίκηση που δεν λειτουργεί, δεν έχει θέση στην ΕΕ», λέει ο κ. Φέρενμπαχ. Μάλιστα, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν επιλέξει εκούσια την έξοδο, θα πρέπει η κοινότητα να αναθεωρήσει τις συνθήκες και να αποκλείσει τη χώρα από την Ενωση, υποστηρίζει ο γερμανός μάνατζερ.
Η ΕΕ, για να διευκολύνει την έξοδο μιας χώρας όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να τη στηρίξει με βοήθεια από τα διαρθρωτικά ταμεία. Μετά την υποτίμηση της δραχμής που θα ακολουθήσει, η χώρα «ίσως ξαναγίνει ανταγωνιστική», λέει ο κ. Φέρενμπαχ.
Στην επικείμενη έκδοσή του το περιοδικό δημοσιεύει έρευνα μεταξύ 300 και πλέον μάνατζερ γερμανικών επιχειρήσεων, από την οποία προκύπτει ότι το 57% τάσσεται υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.
Η Βosch είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ανταλλακτικών που τροφοδοτεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο διευθυντής της κ. Φέρενμπαχ υποστηρίζει ότι ένα κοινό νόμισμα μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, μόνον εάν συνοδεύεται και με μια κοινή φορολογική, δημοσιονομική και οικονομική πολιτική. «Δεν πρόκειται να αποφύγουμε την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων», λέει. Οι οικονομικά ασθενείς χώρες θα πρέπει να μείνουν αρχικά εκτός ευρωζώνης. Δεν διευκρινίζει ποιες χώρες θα μείνουν στον πυρήνα της Ενωσης, αλλά σημειώνει ότι «η Γερμανία δεν πρέπει να υπερφορτωθεί».

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply