Εκδήλωση με θέμα τις Γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα

 

Κούρεμα του χρέους σε αντάλαγμα με τις κατοχικές επανορθώσεις…

Σε εκδήλωση με θέμα τις Γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο.
Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η Γερμανία δεν θα συναινούσε σε άμεση πληρωμή των επανορθώσεων προς την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να συνδεθούν με ένα ενδεχόμενο κούρεμα του Ελληνικού χρέους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ο ιστορικός Αρμπρεχτ Ριτσλ που ανάφερε ότι πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται η «λέξη επανορθώσεις» και έκανε λόγο για «συμβολές» και τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να προβεί σε μια «συμβολική πράξη που θα ικανοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη και θα ξαναδώσει στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους», τονίζοντας ότι τα οικονομικά έπονται.

Η Ανέτε Γκροτ  βουλευτίνα του κόμματος Die Lienke, μίλησε  για σιωπηρή αναγνώριση των γερμανικών οφειλών αναφέροντας : «Θα μπορούσα να φανταστώ αυτό το ενδεχόμενο. Είναι ένα πικρό ποτήρι που θα ήταν κι άλλοι διατεθειμένοι να πιουν. Ο μεγαλύτερος φόβος στο μυαλό των γερμανών πολιτικών είναι ότι ‘αν πληρώναμε πολεμικές αποζημιώσεις σε μία χώρα, θα ακολουθούσαν μετά και οι υπόλοιπες’. Άρα πρέπει να βρούμε έναν άλλο όρο για το ζήτημα»

Τέλος ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του FDP κ. Γ. Χατζημαρκάκης συμφώνησε με την κυρία Γκροτ, προσθέτοντας, ότι «χρειάζεται ένα πακέτο, το οποίο θα προβλέπει απομείωση του ελληνικού χρέους, όπως έγινε με τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη συμφωνία του 195.» Ενώ συμπλήρωσε « Πρέπει να καταβληθούν όμως και χρήματα. Αυτό δεν γίνεται μόνο με κούρεμα. Ένα επενδυτικό ταμείο, στο οποίο η Γερμανία θα μπορούσε να συμβάλει ενεργά, θα ήταν μία ενδεχόμενη λύση»

 

german1

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply