Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους της Αν. Μάνης-Συσσίτια στην Καλαμάτα

Με δυο λέξης "Ντροπή" και "Δάκρια"

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Ανατολικής Μάνης σε άπορους μονίμους κατοίκους ορεινών, δύσβατων περιοχών με κονδύλια από τα κοινοτικά αποθέματα, ενώ συσσίτια για φτωχούς θα ξεκινήσει πιλοτικά ο δήμος Καλαμάτας.
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους της Αν. Μάνης-Συσσίτια στην Καλαμάτα

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Αν. Μάνης, στο πρόγραμμα εντάσσονται άτομα ή οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, στο οποίο προβλέπεται προσαύξηση 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

Η προσαύξηση σο εισόδημα αυτό ανέρχεται στο 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα και στο 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Οι αιτήσεις των κατοίκων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλονται στο δήμο Αν, Μάνης μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Συσσίτια στην Καλαμάτα
Τη διανομή συσσιτίων στην πόλη αποφάσισε και ο δήμος Καλαμάτας. Το πρόγραμμα σίτισης θα ξεκινήσει πιλοτικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας και για περιορισμένο αριθμό δικαιούχων, ενώ η παρασκευή του φαγητού θα πραγματοποιείται με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα τρόφιμα θα τα προσφέρει ο δήμος και παράλληλα θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει ιδιώτες και φορείς να προχωρήσουν σε χορηγίες.

Την παρασκευή των φαγητών θα αναλάβει η πολεμική αεροπορία και συγκεκριμένα η 120 ΠΕΑ, η μεταφορά θα γίνεται με οχήματα του δήμου και η διανομή θα πραγματοποιείται στο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ της πόλης, ενώ η διεύθυνση Πρόνοιας και το δημοτικό παντοπωλείο θα εμπλακούν στη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων σίτισης.

Από ΕΘΝΟΣ https://www.ethnos.gr

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply