Διαδήλωση Γερμανών Πολιτών στο Κολωνάκι για τις πολεμικές αποζημιώσεις!

Γερμανοί Πολίτες, διεκδικώντας από τη Γερμανία τις Κατοχικές αποζημιώσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησαν την Δευτέρα Γερμανοί πολίτες, μέλη της ομάδας “Αμβούργο-Δίστομο” ζητώντας από τις γερμανικές αρχές την καταβολή των αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα.

Το ποσόν ανέρχεται, σήμερα, στα 126 δισ. ευρώ, και αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ελληνικού χρέους. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε “Άμεση αποζημίωση όλων των θηριωδιών του ναζισμού”, ενώ φώναζαν στα ελληνικά “Αποζημίωση”.

Ο Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, το οποίο συμμετείχε στη συγκέντρωση, έκανε λόγο για οικονομικό, αλλά και για ηθικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Οι Γερμανοί, φίλοι μας Μάρτιν Κλίνγκε και η Γκαμπριέλε Χάινεκε, δικηγόροι της ομάδας εργασίας “Αμβούργο-Δίστομο”, τόνισαν ότι η Γερμανία πρέπει να αποσύρει την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να καταβάλει τώρα τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη αναγνωριστεί με δικαστική απόφαση στα θύματα του Διστόμου.

Η επιτροπή ζήτησε να συναντηθεί με τον Γερμανό Πρέσβη αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους δει.
Ο γερμανός πρόξενος στην Ελλάδα Χάνς Πέτερ Χόφμαν, βγήκε στην είσοδο και απλώς τους τόνισε με αυστηρό ύφος ότι δεν αναγνωρίζει καμία νομική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στις διεκδικήσεις της Ελλάδας.
«Αν η στάση του πρόξενου δεν είναι προϊόν εσφαλμένης ενημέρωσης, τότε συνιστά σκλήρυνση της στάσης της γερμανικής κυβέρνησης, την ώρα που το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Συγκελάκης Αριστομένης.

Υπάρχουν και αληθινοί φίλοι της Ελλάδας και όταν οι Έλληνες αδυνατούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους τότε έρχονται να το διεκδικήσουν οι φίλοι τους, αντί για αυτούς .
Οι Γερμανοί πολίτες που ταξίδεψαν και ήρθαν στην Ελλάδα για να διαδηλώσουν έξω από την Πρεσβεία της Γερμανίας αξίζουν επαίνους και δείχνουν και στους Έλληνες που στέκουν αδιάφοροι, ότι Πρέπει να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Η Ελλάδα μετά τη Ρωσία, ήταν η χώρα που υπέστη τις χειρότερες καταστροφές, καταστροφές που αγγίζουν το 90% των υποδομών.
Οι Γερμανοί φεύγοντας άφησαν πίσω τους ερείπια. Ποτέ δεν μας αποζημίωσαν και ποτέ η Ελλάδα δεν σήκωσε κεφάλι.
Η αδικία που έγινε στην Ελλάδα, δεν έχει όμοια στο Κόσμο. Είναι η μοναδική χώρα στο κόσμο που όχι μόνο την κατέστρεψε ο κατακτητής, αλλά τον πλήρωσε και από επάνω και σήμερα πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ που μας δίνουν τοκογλυφικά δάνεια και μας έχουν βάλει στη Μέγγενη…
Σκεφτείτε ότι βγαίνουμε, εδώ και μέρες στις πλατείες και δεν έχουμε πει ούτε λέξει για αυτό το θέμα… Και Γερμανοί Πολίτες, ταξιδεύουν από τη πατρίδα τους για να μας ανοίξουν τα μάτια… Είναι λυπηρό να μη γνωρίζουμε τι δικαιούμαστε ως Λαός…
Θα αλλάξουμε επιτέλους;

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply