Δημιουργία υπέρλίστας στον Τειρεσία με όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣΣτον Τειρεσία όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών

Στον «Τειρεσία» θα καταγραφούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών.
Αυτό θα γίνει  προκειμένου να γίνεται ταχύτερα το «άνοιγμα» των λογαριασμών και να ολοκληρώνονται γρήγορα οι έρευνες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Η απόφαση για την κατάρτιση αυτής της ενιαίας λίστας με τους εκατομμύρια λογαριασμούς από τον μηχανισμό ελέγχου του «Τειρεσία», αποφασίσθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των τραπεζών.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί από τον «Τειρεσία» μια κεντρική βάση τραπεζικών δεδομένων για όλους τους κατόχους λογαριασμών. Έτσι, σε αυτήν τη λίστα, δίπλα στο όνομα κάθε δικαιούχου θα προσδιορίζεται σε ποιες τράπεζες ακριβώς έχει λογαριασμούς και τους αριθμούς αυτών.

Νομικοί κύκλοι εκφράζουν φόβους ότι η υπερλίστα του Τειρεσία, των τραπεζικών λογαριασμών και το άμεσο άνοιγμα τους θα δημιουργήσει ένα νέο κύκλο καταχρηστικών ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός θα παρακολουθεί…

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply