«Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων» ξεκαθαρίζει το Βερολίνο

 Η Γερμανία αποφάσισε από μόνη της και χωρίς να παρουσιάσει τη παραμικρή απόδειξη

Ο Υπουργός Εξ.της Γερμανίας, λυπάται που η Γερμανία, πέθανε τα παιδιά μας στη πείνα, αλλά δεν μας οφείλει τίποτα γιατί έτσι..του αρέσει… και οι δικοί μας οι ΆΘΛΙΟΙ… ΔΕΝ του έχουν απαντήσει ΑΚΟΜΑ…

, ότι δεν μας οφείλει τίποτα από τις Γερμανικές αποζημιώσεις, το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κλάπηκαν κατά την διάρκεια της κατοχής.  
Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν συνοδεύετε από καμία απολύτως απόδειξη, πληρωμής ή συμφωνίας… γιατί απλός ΔΕΝ υπάρχει. 
Οι Γερμανοί αν είχαν στα χέρια τους μια τέτοια συμφωνία θα την είχαν κάνει «σημαία», κάθε φορά που θα αναφερόταν το θέμα των αποζημιώσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τονίζει ότι  «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας, κάτι βέβαια που είναι ψευδές γιατί με τη συμφωνία του Λονδίνου το 1953 και που υπογράφει και η Ελλάδα ως δικαιούχος αποζημιώσεων, παγώνει τα χρέη μέχρι την υπογραφή συνθήκης μεταξύ των 2 Γερμανιών, κάτι που ήδη έγινε με την ένωσή τους.

 Ακόμα και η τελευταία απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι η Γερμανία πλήρωσε για τις αποζημιώσεις, η απόφαση αφορούσε το θέμα της ετεροδικίας και ΜΟΝΟ.  

 Το λυπηρό της όλης υπόθεσης είναι ότι μέχρι τώρα, το δικό μας Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει, ακόμα, απαντήσει.

 Ακόμα ποιο λυπηρό είναι ότι μέσα από την εξεταστική επιτροπή της  Βουλής, αποκαλύφτηκε ότι, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, υπολογίζει τις αποζημιώσεις στο ποσό των 168 δις, αλλά τα αρμόδια υπουργεία, έχουν χάσει τα πρωτότυπα αρχεία….
Οι ΆΘΛΙΟΙ πολιτικοί, που κυβερνούν αυτό το τόπο, μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας… τα παίρνουν από τις Γερμανικές εταιρείες και αφήνουν το Λαό στη τύχη του…

 Η προσβολή και η κατάφορη αδικία δεν στρέφετε μόνο προς τον Ελληνικό Λαό αλλά αφορά και όλα τα θύματα του 2ου παγκοσμίου πολέμου, τα χιλιάδες Ελληνόπουλα  που πέθαναν από τη πείνα, τις εκτελέσεις και τους θανάτους των αθώων Ελλήνων πολιτών…

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας

«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.

»Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.

»Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα», καταλήγει η δήλωση.

Απάντηση Μανώλη Γλέζου

Ο Μανώλης Γλέζος σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε τα εξής:

«Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε δημοσιογραφική ερώτηση, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική.

Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31/2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ.

Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται»

Το Πόρισμα της Εξεταστικής για τις αποζημιώσεις

Εντωμεταξύ, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τις αποζημιώσεις, αποφάνθηκε ότι υπήρξε Διαχρονική Αμέλεια… αυτό παραδέχτηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.
Αυτό που βγήκε από την εξεταστική είναι ότι Ναι μεν οι Γερμανοί μας οφείλουν αλλά εμείς έχουμε χάσει τα ΑΡΧΕΙΑ…  έχουν χάσει αρχεία που αφορούν δις αποζημιώσεων και ανήκουν στον Ελληνικό Λαό.

«Κάποτε υπήρχε, πριν από δεκαετίες, ένα τμήμα στη Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ένα αρχείο που αφορούσε ζητήματα πολεμικών αποζημιώσεων. Το αναζητώ», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.

Προσωπικά θα έλεγα… «Κόφτε το λαιμό σας να τα βρείτε, Σήμερα»…

 

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply