Γερμανικές Αποζημιώσεις – Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

 

Γερμανοί Πολίτες, διεκδικώντας από τη Γερμανία τις Κατοχικές αποζημιώσεις
Γερμανοί Πολίτες, διεκδικώντας από τη Γερμανία τις Κατοχικές αποζημιώσεις

Τον Απρίλιο του 2013, η Ελληνική Κυβέρνηση, παρέδωσε των απόρρητο φάκελο  των Γερμανικών Αποζημιώσεων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, θα χρειαζόταν περίπου,  1 με 2 μήνες για να μπορέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να βγάλει το σχετικό πόρισμα, με το οποίο, ή θα άναβε το πράσινο φως για τη διεκδίκηση τους, ή θα έκλεινε το θέμα μια για πάντα, τεκμηριώνοντας τη θέση των Γερμανών που υποστηρίζουν ότι το θέμα έχει κλείσει.

Έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες και η Κυβέρνηση, επιμελώς έχει «θάψει» το θέμα.

Απαιτούμε να μάθουμε, τουλάχιστον, αν βγήκε κάποιο πόρισμα και ποια είναι η εξέλιξη του.

« Δημοσίευμα Βήμα της Κυριακής  –  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  08/04/2013 23:44

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δραστηριοποιείται η ελληνική Πολιτεία μετά το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής»

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, μόλις γύρισε από το ταξίδι του στην Κροατία συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις που διεδικεί η Ελλάδα από τη Γερμανία και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών διαβίβασε στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Φωκίωνα Γεωργακόπουλο την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.»

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply