ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ίσως τελικά, οι Έλληνες «ξυπνήσουν» , και διεκδικήσουν τα δίκαια . Ίσως μπορέσει να δήξει ότι δεν είναι ο «φοβητσιάρης και δειλός» , Ευρωπαίος πολίτης που δέχεται μοιρολατρικά τη μοίρα του.
Ίσως δείξει ότι και φωνή και δύναμη έχει και μπορεί να διεκδικήσει τα «κεκτημένα» που χάνει.
Για να μην γίνει καμιά παρανόηση, κεκτημένα , εννοείτε ότι είναι τα ‘εργασιακά του ιδιωτικού τομέα, θέματα υγείας , παιδείας κλπ.
Η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημοσίου, των αλλαγών στο δημόσιο τομέα, το τέλος των φοροφυγάδων, της ασυδοσίας , του λαδώματος.
Η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού είναι υπέρ σε αυτές τις αλλαγές, αλλά όχι στις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές αλλαγές στα εργασιακά, στο τέλος των οικογενειακών επιδομάτων στο τέλος του κοινωνικού κράτους…

Οι Απεργίες ξεκινούν Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.
–  Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα σωματεία εργαζομένων σε αυτά τα μέσα έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, συνεπώς η ταλαιπωρία των επιβατών αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί των ταξί αρχίζουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

 

– Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

 

– Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε διάφορους άλλους κλάδους:

– Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι.

– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα ώς την Τετάρτη.

– Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε απόψε, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της…ΑΔΕΔΥ».

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply