Αντί-Τειρεσίας

Είμαστε πολίτες, ακούμε, ζούμε τη κατάσταση, η οποία είναι δραματική.

Αναμφισβήτητα,  όλοι αγωνιούμε, όχι για το αύριο, αλλά για το σήμερα.
Ξυπνάμε το πρωί και αναρωτιόμαστε αν θα συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά, αν αύριο θα έχουμε να πληρώσουμε το δάνειο μας την ασφάλειά μας, αν θα τα καταφέρουμε.
Αγωνιούμε τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας και κάπου εκεί, ανάμεσα στην αγωνία και στις σκέψεις, κάνουμε το σταυρό μας, γιατί εμείς είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλους.
Ακούμε για απολύσεις, για στάσης πληρωμών, ακάλυπτες επιταγές.
Και ενώ ο πολίτης που στάθηκε άτυχος, πληρώνει, με κατάσχεση του σπιτιού του με εγγραφή στο Τειρεσία, ακόμα και με φυλάκιση… Το κακό κράτος και επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν τις Ελληνικές επιδοτήσεις κάνουν ότι θέλουν. Κανένας Τειρεσίας δεν υπάρχει για αυτούς.
Χιλιάδες απολυμένοι από εργοστάσια που έκλεισαν στην Βόρειο Ελλάδα, γιατί μετά από κάποιες επιδοτήσεις, τα μεγάλα αφεντικά,  αποφάσισαν ότι ήταν προς το συμφέρων τους  να μεταφέρουν αβίαστα τα εργοστάσια προς γειτονικά κράτη με φτηνά εργατικά χέρια.
Πήραν τις επιδοτήσεις ΜΑΣ, και έφυγαν, απλά και ωραία…
Υπάρχει τιμωρία για αυτούς? Όχι βέβαια. Καμία, και θα το κάνουν ξανά και ξανά και ξανά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνετε μονόπλευρο Φακέλωμα?  Γιατί να υπάρχουν τα πάντα στη διάθεση του κράτους και των τραπεζών και όχι και για εμάς.
Μήπως τελικά πρέπει να φτιάξουμε και εμείς έναν Τειρεσία? Και όταν λέω εμείς, εννοώ τον Λαό. Να αρχίσουμε να καταγράφουμε κάπου με αποδείξεις και καταγγελίες όλες αυτές τις ασυδοσίες. Όλη αυτή τη λεηλασία?
να καταγράφουμε τις κακές επιχειρήσεις, τις τράπεζες με τα ψιλά γράμματα, τα ελαττωματικά προϊόντα, να συντονίζουμε μηνύσεις και αγωγές εναντίων τους…

Μήπως πρέπει να το κάνουμε για να αρχίσουν να σφίγγουν μερική κ..λοι..? Μήπως ήρθε η ώρα  να γεννηθεί ο Αντί-Τειρεσίας?

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

One Comment

  1. April 22

    Πρέπει επιτέλους να υιοθετήσουμε κι εμείς την -ευρωπαϊκή θα έλεγα- συνήθεια να μην αφήνουμε τίποτα που να μας ενοχλεί, να μας προσβάλει, να καταπατάει δικαιώματα, χωρίς να το καταγγείλουμε. Η αδιαφορία είναι που διαιωνίζει όλες τις αδικίες εναντίον μας. Αντι-Τειρεσίας? Αντι-Τειρεσίας! Γιατί όχι?!

Leave a Reply