Ανεξαρτησία της Κρήτης, άλλη μια προβοκάτσια κατά της Ελλάδος

Κύριε Κασιμάτη ( από  τοπική “εφημερίδα ρεθύμνου”) ,

έπεσε, τυχαία, στα χέρια μου  το κείμενο, που  το βαπτίζετε ρεπορτάζ και μάλιστα προσπαθείτε να το πλασάρετε και ως αντικειμενικό, λέγοντας, ότι απλός καταγράφετε το παλμό.
Αν θα θέλατε να καταγράψετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την αλήθεια, τότε θα πρέπει να φιλοξενούσατε όλες τις απόψεις.

Το κείμενο σας είναι εντελώς μονόπλευρό για να μην του δώσω κάποιο άλλο χαρακτηρισμό.

Αυτά που καταγράφονται  είναι εντελώς ανυπόστατα και επικίνδυνα.
Και εσείς, όπως και κάποιοι άλλοι  παίζετε με την πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Οι λόγοι  που καταγράφεται στο κείμενο σας, περί αυτονομήσεως, είναι τόσο εύθραυστοι που από μόνοι τους καταρρίπτονται .
Τα όσα λέγονται επίσης περί συμφωνίας « συμβολαίου»  ενώσεως και άρθρου περί δημοψηφίσματός είναι τόσο βλακώδες που ούτε οι ίδιοι που το επικαλούνται  δεν γνωρίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοιο άρθρο και για του λόγου το αληθές, σας έχω ποιο κάτω τα 2 σύμφωνα που υπογράφηκαν το 1912-13 ( Λονδίνου και Βουκουρεστίου).

Στη μεν πρώτη ( Λονδίνου) η Τουρκία παραχωρεί τη Κρήτη  στους Συμμάχους για τους Βαλκανικούς πολέμους

(3) Turkey to abandon all claims to Crete.

Μετάφραση: «Η Τουρκία να παραιτηθεί από κάθε αξίωση για την Κρήτη».

β) Η τελική απόφαση στις 30 Μαΐου 1913:

(3) The Sultan of Turkey ceded Crete to the Balkan allies in whose favor all rights of sovereignty were renounced.

Μετάφραση: «ο Σουλτάνος της Τουρκίας, παραχώρησε την Κρήτη στους Βαλκανικούς Σύμμαχους, υπέρ των οποίων, παραιτήθηκε όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του».

Ενώ στη Δεύτερη  ( Βουκουρεστίου) η Κρήτη  προσαρτάτε οριστικά και αμετάκλητα  στην ΕΛΛΑΔΑ, χωρίς όρους 100 χρόνων.

Crete was definitely assigned to Greece and was formally taken over on December 14 of that year.
« Η Κρήτη προσαρτήθηκε οριστικά στην Ελλάδα που και επισήμως ανέλαβε την διοίκηση στις 14 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους» .

Αλλά ας πάρουμε ένα – ένα για όλα αυτά που αναφέρεται στο «ρεπορτάζ» σας.

Αναφέρεται κάπου  στο  «Ρεπορτάζ» σας
Ότι ίσως κατευθύνονται από ξένα κέντρα. Γιατί;

Μας προβληματίζει έντονα αυτό το γεγονός. Απλή σκέψη απλών πολιτών που βλέπουν το αυτονόητο και εκφράζονται. Γιατί οι θεσμικοί άρχοντες της χώρας και κυρίως της πολιτικής ηγεσίας γυρνούν το πρόσωπό τους στο πρόβλημα, αλλά και στη Κρήτη, κινδυνολογώντας και παρουσιάζοντας «Θερβαντικούς Ήρωες» κατά των Κρητικών….

Απάντηση
Σχετικά με αυτό το κομμάτι των Κατευθυνόμενων  ξένων κέντρων , αγαπητέ, διαβάστε ποιο κάτω όλα τα «θερβαντικά» κατά εσάς Τεκμηριωμένα γεγονότα και συγκρίνετετέ τα με την μπουρδολογία  που αναπτύσσετε στο «Ρεπορτάζ» σας.

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου, διαβάζοντας, αυτό το « θαυμάσιο» «Ρεπορτάζ σας»   είναι ο  λόγος  του, προέδρου, των λεγόμενων μακεδόνων της διασποράς ( Από Σκόπια,  Ουράνιο Τόξο), ο οποίος σε ένα συνέδριο στο Καναδά, προ τριετίας, ανέφερε :

« Μην τη φοβάστε την Ελλάδα, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ήδη διαλυμένο κράτος.
Σε λίγο καιρό, η Ελληνική Μακεδονία θα προσαρτηθεί στην μητέρα Μακεδονία ( βλέπε Σκόπια) , η Θράκη θα  πάει στους Τούρκους , η ήπειρος θα προσαρτηθεί στην Αλβανία,  η Κρήτη θα αυτονομηθεί και  μετά θα καταλήξει στους Τούρκους και αυτή… και το μόνο που θα απομείνει από την Ελλάδα θα είναι ένα στενό κομμάτι  γης…
.
»

Τυχαίο; … δεν νομίζω,  εδώ κάτι μυστήριο υπάρχει …

Άλλο περιστατικό —————-

Εκτός από αυτό θα σας παραπέμψω σε έναν  ΈΛΛΗΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟ ΗΡΩΑ, τον Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά ( αν δεν γνωρίζετε, ήταν  οπλαρχηγός  της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών).
– Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας.
Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός:
Αρνήθηκε
, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.

Άλλα περιστατικά —————-

Αλλά όμως οι ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ κινήσεις συνεχίζονταν, ψάχνοντας να βρουν ευκαιριακούς τύπους και ανθρώπους της αρπαχτείς.

Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.

Δεν πρέπει, επίσης να ξεχάσουμε την αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε, μεταπολιτευτικά,  ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.

Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα.
Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα.

Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα.

Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντελήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.
Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να… αναστείλουν το σχέδιό τους.
Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε…

Και αν δεν σας φτάνουν όλα τα παραπάνω τεκμηριωμένα γεγονότα, με ημερομηνίες και ονόματα, τότε, ψάξτε, όπως οφείλατε να κάνετε, ΠΡΙΝ γράψετε το Ρεπορτάζ στην εφημερίδα σας,  σίγουρα θα βρείτε και άλλες αρκετές υποθέσεις  αυτονομίας που υποκινούνται από ξένα κέντρα.

Πάντως  τιμάτε το δόγμα τον Αγγλοσαξόνων «Διαίρεαι και Βασίλευε», που δυστυχώς βρίσκει πάντα εφαρμογή σε εμάς τους Έλληνες

Και πάμε παρακάτω

σε άλλο σημείο γράφεται

” Αναρωτιούνται πολλοί και οφείλουμε να τα καταγράψουμε.
Κάποιοι πάλι λένε ότι ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος μας ένωσε με την Ελλάδα. Το ερώτημα είναι όμως γιατί μας ένωσε; Μας ένωσε για το καλό της Κρήτης ή για το καλό της Ελλάδας. Διότι θυμόμαστε όλοι ότι όταν παρέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 1910, η Ελλάδα έφτανε μέχρι την Λαμία. Με τη Κρητικό πλούτο και τη Κρητική λεβεντιά όμως, συνεισφέραμε ταμάλα στον αγώνα της απελευθέρωσης και φτάσαμε μέχρι τα «Παράλια»……….”

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται

” Και για την Μάχη της Κρήτης; Εκεί τι να πούμε; Βιβλία και βιβλία στα οποία υποκλίνονται οι Ευρωπαίοι και συνομολόγησαν με τρανές ιστορικές τους δηλώσεις, όλοι οι ηγέτες των χωρών που έλαβαν τότε μέρος στις συμμαχικές δυνάμεις κατά του «Άξονα».”

Απάντηση

Η απάντηση είναι ΜΙΑ και μόνη.

Ο Έλληνας είναι ΈΛΛΗΝΑΣ δεν έχει σημασία αν είναι Κρητικός ή Πελοπόννησιος, Μακεδόνας, ή οτιδήποτε άλλο.

Αν μη τι άλλο, είναι ΝΤΡΟΠΗ και  ΑΙΣΧΟΣ να αναφέρεστε σε όλα τα παλληκάρια που χάθηκαν σε κάποιο πόλεμο, υπερασπίζοντας την Ελλάδα, υπονοώντας ότι ξεπλήρωναν κάποιο χρέος,

Τι σημαίνει “προσφέραμε ταμάλα” ; Σε ποια πατρίδα του κόσμου, μετράς το τι έκανες και το τι έδωσες ;
Τι πρέπει να μετρήσω, τις τουφεκιές που ρίξανε, ανά τόπο καταγωγής; Τους νεκρούς που έπεσαν ανά τόπο καταγωγής ; Τους αγνοούμενους ; Τις μάνες που έκλαιγαν πίσω;
Τι πρέπει να διακρίνει κάποιος στο τόπο που θυσιαστήκαν ΈΛΛΗΝΕΣ, ποιος είναι και από που κατάγετε ;

Είχα την τιμή να υπηρετήσω για 2 χρόνια την Πατρίδα μου, και αν χρειαζόταν να πολεμήσω, δεν θα με ένοιαζε αν θα πολεμούσα εδώ στη Κρήτη, στην Μακεδονία ή στη Πελοπόννησο, αρκεί να είναι για την Ελλάδα μου την Πατρίδα μου.

Και το ίδιο νιώθαμε όλοι οι στρατιώτες, από όπου και αν ήμασταν.

Δεν μπορούμε να υποτιμούμε κανέναν Έλληνα , όλοι οι Έλληνες είναι Λεβέντες και Παλληκάρια και το έχουν δήξει σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Όπου Έλληνες  Ενωμένοι ΤΙΠΟΤΕ δεν τους νικά…

ΣΚΟΠΙΜΩΣ αγαπητέ ξεχνάτε να αναφέρετε ότι Αδέλφια ΈΛΛΗΝΕΣ ήρθαν και πολέμησαν εδώ στη Κρήτη, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή σε Πάτρια εδάφη.

Σας υπενθυμίζω ότι μέσα στο Αρκάδι βρισκόταν ο Πάνος Κορωναίος με εθελοντές από την υπόλοιπη Ελλάδα, μαζί και ο Κ. Δημακόπουλος από την Βυτίνα Αρκαδίας.

Σας παραθέτω απόσπασμα  από το έπος του Αρκαδίου, σχετικά με τους εθελοντές.

Η Κρητική Επανάσταση του 1866 συγ­κίνησε το Πανελλήνιο και πολλοί εκ της Ελεύθερης Ελλάδος έσπευσαν να ενισχύ­σουν τον κρητικό αγώνα και να πατάξουν το αιμοσταγές τέρας.

Πρώτος μεταξύ των πρώτων ο συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού Πάνος Κορωναίος έσπευσε προς βοήθεια των επαναστατών, ακολουθούμε­νος από εθελοντές. Μεταξύ αυτών και ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Κ. Δημακόπουλος από τη Βυτίνα Αρκαδίας.

Με την Κρητική Επανάσταση, ζήτησε άδεια από το Υπουργείο Στρατιωτικών, η οποία δεν έγινε αποδεκτή αλλά ο φλογε­ρός ανθυπολοχαγός μπήκε σε πλοίο και έφθασε στις 24 Σεπτεμβρίου 1866 στα πα­ράλια του Ρεθύμνου στον όρμο Μπαλί Μυλοποτάμου με κατεύθυνση τη Μονή Αρκα­δίου.

Έδρα της Επαναστατικής Επιτροπής Ρεθύμνου είχε οριστεί η Μονή Αρκαδίου με αρχηγό τον συνταγματάρχη Πάνο Κορωναίο.

Ο Κορωναίος διόρισε φρούραρχο τον άξιο ανθυπολοχαγό Γιάννη Δημακόπουλο, συνεπικουρούμενο από τον γενναίο ηγούμενο Γαβριήλ Μαρινάκη.

Πάντως ο Κορωναίος είπε στον ηγούμενο ότι το Αρκάδι δεν είναι κατάλληλο για άμυνα αλλά ο ηγούμενος, οι καλόγεροι και ο Δασκαλάκης επέμεναν και έμειναν.
Τότε ο Κορωναίος αποφάσισε να εξέλθει για να συλλέξει ικανό αριθμό πολεμιστών για να χτυπήσει τους Τούρκους.
Φεύγον­τας ρώτησε τον Δημακόπουλο: Θέλεις να υπερασπιστείς το Αρκάδι μέχρι τελευταίας πνοής;

– Ναι, θέλω να εκτελέσω τις διαταγές σας κατά γράμμα, απάντησε ο γενναίος στρατιώτης και εκράτησε το λόγο του.

Αυτό αποδεικνύει ότι ο Έλληνας είναι Έλληνας από όπου και αν κατάγετε!!

Παντού υπάρχουν τάφοι ΕΛΛΗΝΩΝ, είτε στη Μακεδονία, είτε στη Πελοπόννησο είτε στην Ήπειρο,   είτε εδώ   και οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να περνάμε με υπερηφάνεια την Ιστορία μας στα παιδιά μας.

Τιμή και Δόξα στους Κρητικούς, στους Πελοπόννησιους, στους Μακεδόνες, στους Νησιώτες, στους Αθηναίους, και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες,  τιμή και ΔΟΞΑ σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί ως Έλληνες πήγαν όλοι να πολεμήσουν και όχι ως Τοπικιστές.

Το ίδιο έγινε αγαπητέ και στη Μάχη της Κρήτης, πολέμησαν Έλληνες Στρατιώτες και πολίτες Κρητικοί πλάι – πλάι, αδερφωμένα για την ΕΛΛΑΔΑ.

” Απόσπασμα από το ΓΕΣ
Στο τέλος Απριλίου του 1941, τη Διοίκηση των Βρετανικών και Ελληνικών Δυνάμεων Κρήτης ανέλαβε ο Διοικητής της 2ης Νεοζηλανδικής Μεραρχίας Υποστράτηγος Φρέϊμπεργκ. Η συνολική στρατιωτική δύναμη της Κρήτης, μετά από ενίσχυσή της και από δυνάμεις που μεταφέρθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα, ανερχόταν περίπου σε 11.500 Έλληνες


Ελπίζω να το καταγράψατε, 11.500 Έλληνες αγαπητέ, ήρθαν για να πεθάνουν, αν χρειαζόταν στη Κρήτη, στη Κρήτη μας…στα Πάτρια Εδάφη της Ελλάδας…

Σε άλλο σημείο, του “ρεπορταζ” σας,  καταγράφετε τα παρακάτω

” Γνωρίζουν  λέει ο Κρητικός λοιπόν, τα Ελληνόπουλα, ποιος ήταν ο Κωστής Γιαμπουδάκης, ο καπετάν Μιχαήλ Κόρακας, ποιος ήταν ο Σπύρος Καγιαλές – Καγιαλεδάκης και τόσους άλλους Κρήτες ήρωες, ή διδάσκονται σκόπιμα μόνο τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τον Παπαφλέσσα;

Από την άλλη πάλι, γιατί παραμένουν τα Κρητικόπουλα ανιστόρητα σε ότι σχετίζεται με τους ήρωες του τόπους τους και στα Ελληνικά σχολικά βιβλία οι αναφορές εστιάζονται μόνο στους Πελοποννήσιους και Μακεδόνες ήρωες;”

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος διαχωρισμός, η απαξίωση της Ελληνικής Ιστορίας είναι γενική και η συμμετοχή σας είναι εμφανέστατη με τα ανιστόρητα που αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας!

Η  Ελληνική Ιστορία, το γνωρίζετε και το γνωρίζω, έχει αρχίσει, συστηματικά να απαξιώνετε, όλο και περισσότερο στο βωμό μιας περίεργης φιλίας που θέλουμε να αναπτύξουμε με τους «γείτονες», ή γιατί, όπως στη περίπτωσή σας υπάρχει προσπάθεια να εξυπηρετηθούν κάποιοι περίεργοι και επικίνδυνοι σκοποί…

Το όλο σχέδιο είναι απλό και παλιό από εποχή Κίσιγκερ,  ένας λαός με μια απαξιωμένη ιστορία, που δεν θα γνωρίζει τις εθνικές επετείους, δεν θα γνωρίζει τους ήρωες του, δεν θα γνωρίζει τι είναι να ΤΙΜΩ και να ΔΟΞΑΖΩ την Ιστορία και τους προγόνους… τότε κυριαρχείτε και διχοτομείτε ποιο εύκολα.

Και υπάρχει μάλιστα και τρανταχτώ παράδειγμα, συγκρίνοντας, το δόλιο σκοπό σας με το ρεπορταζ, με αναφορές σε διχαστικές τάσεις, εξυπηρετώντας περίεργα κέντρα… και από την άλλη βρίσκετε το παράδειγμα του Έλληνα Κρητικού Ήρωα Μπατουβα, με τον Μεγαλόψυχο και απέραντο Πατριωτισμό του…

Τα συμπεράσματα είναι εμφανή…

Αν αγαπητέ διατείνεστε ότι οι Έλληνες Κρήτες Ήρωες είναι ξεχασμένοι, γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτό;
Εφημερίδα έχετε, γιατί σε κάθε έκδοση δεν αναφέρετε και για κάποιον Ήρωα;
Αλλά τους Ήρωες τους θυμόμαστε μόνο όταν τους χρειαζόμαστε και τους χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν…

Πάντος, αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα όλης της Ελλάδας, όλης της Πατρίδας μας και πρέπει, ναι πρέπει να αντιδράσουμε έντονα.. Οι Έλληνες ήρωες πρέπει να είναι πάντα ζωντανοί στη μνήμη μας.

Πάντως, από την άλλη, δεν εμποδίζει κανείς, καμιά μάνα και κανένα πατέρα να διδάξει στα παιδιά του, αυτά που θέλει, να προμηθευτεί βιβλία και να πάρει τα παιδιά του από το χέρι και να του δείξει τα μέρη που έπεσαν οι ένδοξοι προγονοί μας για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι εμείς.
Οι ευθύνες πέφτουν σε όλους μας.

και ας πάμε παρακάτω —-

Γράφετε

” Επί τω πρακτέο
Και ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Ποιους ΔΕΝ ωφελεί η τυχόν αυτονομία της Κρήτης ή η οικονομική ανεξαρτησία της. Μήπως εκείνους που διοικούν τη χώρα κατασπαταλώντας χρόνια τώρα το δημόσιο ταμείο; Δηλαδή την πλειονότητα των πολιτικών που απέτυχαν όλα τα περασμένα χρόνια να εξυγιάνουν το κατά πολλούς … Ελλαδιστάν. ” ………..

Αυτοί  οι πολιτικοί που αναφέρετε, και έχετε δίκιο, όσο αναφορά την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, ποιος τους ΕΞΕΛΕΞΕ?
Η απάντηση είναι απλή, ΕΜΕΙΣ, δηλαδή όλοι μας, δηλαδή , όλοι οι Έλληνες..
Ποιος έχει την ευθύνη; Εγώ, εσείς και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες αγαπητέ κύριε.

Στο τόπο μας, το Ρέθυμνο,  το γνωρίζετε καλά, η βουλευτική καρέκλα, της ΝΔ, πήγε κληρονομιά στη κόρη και ΔΕΝ άνοιξε μύτη.

Διαγράψανε έναν άλλο νέο πολιτικό του τόπου μας, στο Ρέθυμνο,  με δόλιο τρόπο,  και όμως την ψηφίσανε και την βγάλανε βουλευτίνα… αντί να σηκωθούν και οι πέτρες…

Το Ρέθυμνο, έμεινε χωρίς πλοίο και αντί να διαμαρτυρηθούν έντονός  οι εκπρόσωποί μας, δεν έγινε τίποτα, αντιθέτως η κληρονόμος,  της βουλευτικής καρέκλας, σε μια ομιλία της, όταν έγινε η προσπάθεια για αγορά δικού μας πλοίου, είπε ότι είναι μάταιη η προσπάθεια και καλύτερα να  εξυπηρετούμαστε από τα ΧΑΝΙΑ…

Το γνωρίζετε και το γνωρίζω πολύ καλά αγαπητέ κύριε ότι τα ρουσφέτια πάνε και έρχονται με τη θέλησή μας, εξυπηρετούμαστε μέσα από γνωστούς  και φίλους, προσπαθούμε να σβήσουμε τις κλήσεις από παραβάσεις ή επιτιθέμεθα σε αστυνομικούς γιατί απλός θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους .
Δεν δίνουμε ούτε εκατοστό από το χωράφι μας για το δρόμο αλλά θέλουμε δρόμους.
Δηλώνουμε τα χωράφια μας στο κτηματολόγιο και μετά το αμφισβητούμε, δηλώνουμε τις διπλάσιες και τριπλάσιες εκτάσεις για να πάρουμε μεγαλύτερα επιδόματα… Και μετά μας φταίνε οι διεφθαρμένοι πολιτικοί… λες και εμείς είμαστε κομμάτι άλλης χώρας .

Έχουμε ευθύνες και μεγάλες κύριε, και αν ορισμένοι, προσπαθούν να το παίξουν «παρθένες», δεν πείθουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος και έχουμε βαριές ευθύνες. ΟΛΟΙ μας.

Τα ταΐζουμε εμείς οι ίδιοι.. και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να φύγουμε από ένα «Ελλαδιστάν» …  και να δημιουργήσουμε ένα Κρητηκιστάν…

Όσο για για τους ποιους ωφελεί και ποίους όχι  μια τυχόν αυτονομία.

Εγώ δεν θα σας πω ποιους ΔΕΝ ωφελεί η τυχόν αυτονομία της Κρήτης..
εγώ θα σας πω ΠΟΙΟΥΣ  ωφελεί..
Ωφελεί όλους αυτούς τους ονειροπόλους που έχουν ανάγκη την εξουσία μέσα τους και θέλουν να γίνουν Πρωθυπουργοί ή κυβερνήτες, να δημιουργήσουν τα δικά τους κόμματα να γίνουν βουλευτές.
Γιατί τώρα θα έχουμε αρκετούς Βουλευτές, τουλάχιστον 150…

Βέβαια θα πρέπει να γεμίσουμε τη βουλή μας, με υπαλλήλους και  βοηθούς βουλευτών, κλπ

θα χωρίσουμε και τη Κρήτη σε μικρά κομματάκια, ώστε όσοι δεν έγιναν βουλευτές να γίνουν Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κλπ…

Και βέβαια, τώρα τα ρουσφέτια θα είναι ποιο εύκολα, θα κατεβαίνει ο χωρικός, από το χωριό, με το γιο ή την κόρη,  ανά χείρας για να τον βολέψει κάπου στο Κρητικό δημόσιο…

Τα έργα ΔΕΝ πρόκειται να πραγματοποιούνται, γιατί όπως  και τώρα, πάντα θα υπάρχει κάποιος γνωστός για να αλλάξει τα σχέδια, υπέρ κάποιου άλλου

Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητέ κύριε, και το γνωρίζετε πολύ καλά.. ότι θα είναι ακόμα ποιο χειρότερα, γιατί πλέον θα έχει να κάνει με μια μικρή κοινωνία όπου ο ένας θα γνωρίζει τον άλλον…

Ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τώρα και κυρίως την νοοτροπία μας, άραγε πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε με μια αυτονομία και αν είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το κάνουμε με την αυτονομία, γιατί δεν το κάνουμε τώρα;

Πάμε παρακάτω

” Η Κρήτη φιγουράρει πρώτη στη λίστα μεταξύ των δεκατριών Ελληνικών «Καποδιστριακών» περιφερειών στο τι συνεισφέρει στο Γενικό Ταμείο του Κράτους.

ανταποδοτικά; Ενδέκατη με 4,5% του ΑΕΠ!!!
Και ας κάνουν λόγο για το ότι απορροφούμε μεγάλο ύψος επιδοτήσεων. Αυτά πάνε στο Golden Boys  του νησιού.  Ας τα πουν αυτά στα καθημερινά θύματα του ΒΟΑΚ, ας τα πουν στον αγρότη που βλέπει το λάδι του να πωλείται στα ράφια των Ελληνικών σούπερ μάρκετ επτά ευρώ το λίτρο όταν ο ίδιος το πουλάει με το ζόρι δυο και δυόμιση ευρώ. Τα ίδια με τη φέτα, το αρνάκι μας και τόσα άλλα. ”

Απάντηση —

Αυτά περί Golden Boys, για τις επιδοτήσεις, να  πείτε πουθενά αλλού.
Εδώ μέχρι και σε εμένα, που δεν έχω καμία σχέση με αγροτικές εργασίες,  απλοϊκοί αγρότες, μου προσφέρανε την ευκαιρία για να πάρω κάποια επιδότηση, εκμεταλλευόμενος κάποια χωράφια τους, που σημειωτέων, ήδη εκείνοι τα είχαν δηλώσει… Αυτά τα έκαναν οι ίδιοι και όχι κάποια Golden Boys….

Κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει τόσες επιδοτήσεις όσες η Κρήτη, η οποίες όμως αντί να γίνουν επενδύσεις για την καλυτέρευση της παραγωγής, έγιναν 4Χ4 και Mercedes… έχω λάθος; Δεν νομίζω…

Και ας δούμε και το θέμα της παραγωγής του Λαδιού…
Μας πειράζει να το πουλάμε 2.30 και 2.50 και να το βλέπουμε μετά στο ράφι με 6 και 7 ευρώ… Βέβαια το ίδιο ισχύει και για την άλλη Ελλάδα και για τους υπόλοιπους παραγωγούς

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις,  αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν τις επιδοτήσεις στο έπακρον, δημιουργήσανε  γεωργικές και κτηνοτροφικές ενώσεις , τυποποιούσανε  τα προϊόντα τους και τα πουλάνε μόνοι τους.
Όπως το παράδειγμα του χωριού στη Λακωνία όπου, έχουν «αυτονομηθεί» οικονομικά.
Όλο  το χωριό δουλεύει με ένα κοινό σκοπό, τη βελτίωση της ζωής τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Κανείς δεν τους ενοχλεί και έχουν μια εύρωστη κοινότητα όπου δεν τους επηρεάζει ΚΑΜΙΑ  οικονομική κρίση.

Δεν χρειάστηκαν ούτε αυτονομιστικές παπαριές, ούτε σημαίες ούτε τίποτα.. μόνο Μυαλό…
Δείτε το σχετικό video https://www.megatv.com/erevna/article.asp?catid=17210&subid=2&pubid=7702752

Για τα έργα που ΔΕΝ γίνονται το γνωρίζουν οι ΠΑΝΤΕΣ ότι οφείλετε κυρίως σε αντιδράσεις κατοίκων που δεν θέλουν να απαλλοτριωθούν χωράφια τους κλπ.
Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι  του νέου δρόμου Βρύσες – Σφακιά… αν θυμάστε εκεί  μόνο πόλεμος δεν έγινε… Και μας φταίνε όλα τα άλλα, αλλά όχι η νοοτροπία μας…

‘Η θυμάμαι τότε που κατέβαιναν από τα βουνά του Μυλοπόταμου με τις μαγκούρες παρατεταμένες   οι διάφοροι κάτοικοι, για να μην τους πειράξουν τα σύνορα, που οι ίδιοι είχαν οριοθετήσει, για να μην περάσει δρόμος από εκεί….

Και πάμε παρακάτω

Γράφετε

” Άλλοι πάλι εκφοβίζουν διακριτικά το Κρητικό λαό σπέρνοντας χρόνια τώρα την φημολογία περί του αν θα μείνουμε μονάχοι μας, θα μπουν οι Τούρκοι από το παράθυρο, όπως και στη Κύπρο.
Και ρωτάμε; Πόση αφέλεια πρέπει να κρύβει αυτό; Διότι αναγκάζονται να τους θυμίσουν οι πολιτικοί επιστήμονες του τόπου μας, ότι όταν μπήκε ο «Αττίλας» στη Κύπρο το ΄74, στο νησί κατοικούσαν Τούρκοι ισόποσοι με το 22% του συνολικού πληθυσμού. Επομένως είχε σοβαρό λόγο ο «Αττίλας» να εισέλθει και ας μην ξεχνάμε ότι τότε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και σε άλλες εποχές.

Σήμερα η Κρήτη δεν έχει κανένα απολύτως ορατό κίνδυνο και από πουθενά. Άλλωστε η ακρογωνιαία γεωγραφική της θέση την κάνει άκρως αγαπητή και συμπαθή σε Αμερική & Ευρώπη, που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ουδείς αγγίζει τα πλούσια παιδιά. Και ας μην ξεχνάμε λένε πολλοί ότι για τη ύπαρξη της Αμερικανικής βάσης, της μοναδικής στην Ελλάδα, ωφελείται οικονομικά η χώρα, δίχως να παίρνει «φράγκο» ο φυσικός γεωγραφικά οικοδεσπότης, που δεν είναι άλλος από την ίδια τη Κρήτη.”

Αυτά που γράφεται, εκτός από αφελή είναι και επικίνδυνα, γιατί, αν μην τη άλλο, σκοπίμως θεωρώ, ότι δεν αναφέρετε για τις καθημερινές αερομαχίες που γίνονται πάνω από τη Κρήτη, όπως αυτής, του αδικοχαμένου ΗΡΩΑ Ηλιάκη,  ή την διεκδίκηση που συνεχίζει να υπάρχει  μέχρι και σήμερα της Γαύδου από την Τουρκία.

Νομίζω ότι σας έχει διαφύγει ότι είμαστε σε μια εποχή τρομερής αστάθειας, μυρίζει μπαρούτη  παντού… Δεν καταλαβαίνω από πού προέρχεται η τόση ασφάλεια…  και αν στηρίζεστε στου Αμερικανούς ότι θα σας σώσουν.. τότε μάλλον τα Θερβαντικά σενάρια, που επικαλείστε,  σας ανήκουν δικαιωματικά.

Πάμε παρακάτω

Αγαπητοί αναγνώστες, το 75% των Κρητικών σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση του 2009 δείχνει να επιμένει στο άνοιγμα του φακέλου «2012-ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ».
Το 80% των Ελλήνων από την ηπειρωτική Ελλάδα αντιδρά έντονα σε αυτό.
Αναρωτιέται κανείς; Γιατί τέτοια φαγωμάρα;
Και γιατί οι πολιτικοί μας δεν παίρνουν θέση; Γιατί σιωπούν;

Απάντηση —-

Γιατί, οι πολιτικοί μας, απλός γνωρίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο άρθρο, και ΔΕΝ υπήρξε ποτέ, στο τέλος σας έχω συνημμένες τις διεθνής συμβάσεις Λονδίνου και Βουκουρεστίου, όπου ΔΕΝ υπάρχει τέτοιος όρος.
Οι πολιτικοί δεν αντιδρούν και σωστά, δεν πρέπει να απαντούν σε τέτοιου είδους Γελοιότητες..

Αν έχετε στη διάθεσή σας αυτό το περιβόητο άρθρο,  να μας το δείξετε γιατί το επίσημο σύμφωνο δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ περί 100 χρόνων συμβίωσης και κατόπιν δημοσκόπηση.

Όποιος επιμένει ότι υπάρχει τέτοιο Θέμα, να δείξει το ΑΡΘΡΟ,  στη συμφωνία , αλλιώς είναι Προδότης κατά του Έθνους και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Γράφεται

Και ρωτάμε; Γιατί τέτοιο μένος από εκλεγμένους πολιτικούς για κάποιους που τολμούν να εκφράσουν τις προσωπικές τους θέσεις με τόσο απλά και ειρηνικά μέσα;

Προφανώς αστειεύεστε, προσωπικές θέσεις μπορεί να βγάλει  ο καθένας για το σπίτι του την  ιδιοκτησία του, αλλά ΟΧΙ για την Πατρίδα μου, αυτό ούτε εγώ αλλά ούτε οι απανταχού Έλληνες, αν θέλετε και Κρήτες ΔΕΝ το επιτρέπουμε…
Αν χρειαστεί, όπως ο Αείμνηστος  οπλαρχηγός  Μπαντουβάς έπραξε,  και μας έδειξε το δρόμο,  έτσι θα πράξουμε και εμείς και θα αλυσοδέσουμε τους προδότες και θα τους διώξουμε μια και καλή από την Ελλάδα… Προσέξτε γιατί η ευγένεια και  ο πολιτισμός έχει και τα όρια του…

Λοιπόν και τώρα στο δια ταύτα

Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας»
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού,  το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί.

Δηλαδή όποιος υιοθέτει  για σύμβολο του  αυτή τη σημαία, δηλώνει και αυτόματα Υποταγή στο Σουλτάνο…

Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνειας»

Αυτή τη σημαία της Δουλοπρέπειας προς τον Σουλτάνο, θέλουν οι αυτονομιστές ΠΡΟΔΟΤΕΣ του Ελληνικού Λαού.

Τέλος θέλω να κλείσω με τα λόγια ενός ανώνυμου Κρητικού

Ουδόλως με απασχολεί τι θέλει ο κάθε άπατρις, ανιστόρητος, παραπλανημένος, και διαβρωμένος ηθικά και πνευματικά, διψασμένος για χρήμα, υπάνθρωπος, που παίζει σκόπιμα ή άθελά του το σκοτεινό παιχνίδι ξένων συμφερόντων. Το να ξεπουλάς το ΑΙΜΑ σου για τα φράγκα είναι ο ορισμός της προδοσίας. Και αυτός που θα φτάσει να επιδιώξει ένα τέτοιο «απελευθερωτικό» αγώνα, ναι, είναι υπάνθρωπος. Μπορεί να «βοήθησε» και το σύστημα στο να εκφυλιστεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός.
Υπάνθρωπος είναι αυτός που δεν θρώσκει άνω, αλλά θρώσκει στη τσέπη του και μόνο, ξεπουλώντας, κινούμενος από ταπεινά ελατήρια, ιερά και όσια.
Όποιος «Κρητικός» δηλώνει ότι δεν είναι Έλληνας, απλά δεν έχει το δικαίωμα να δηλώνει Κρητικός, γιατί η Κρήτη είναι Γη Ελληνική, και αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος Κρητικός, το να είναι Έλληνας.

Ένας ανώνυμος Κρητικός

Σύμφωνο Βουκουρεστίου ( Τελική συμφωνία ένωσης Ελλαδός – Κρήτης )

Σύμφωνο Λονδίνου ( Αρχικό σύμφωνο)

Σχετικό Blog

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την απάντηση της εν λόγο εφημερίδας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να βγει λάδι για το δημοσίευμα της.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

7 Comments

 1. Κε Καρυδάκη αν και δεν είναι συνήθειά μας να απαντούμε σε αυτά που γράφονται σε blogs, εντούτοις όμως θα παραβούμε το κανόνα μας μιας και κάνατε το κόπο να μας αποστείλετε το σχετικό υβριστικό & απαράδεκτο email.
  Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιους και τι σκοπούς εξυπηρετείτε, αλλά αφενός το μένος μέσω του υβρεολόγιου με το οποίο μας επιτεθήκατε και αφετέρου ο αποπροσανατολισμός των ελάχιστων ευτυχώς αναγνωστών σας, μας αναγκάζουν να σας θεωρήσουμε «κατευθυνόμενο».
  Όλος ο κόπος που κάνατε για να συντάξετε όλο αυτό το στηλιτευμένο κείμενο σας ήταν εντελώς άτοπος, ανούσιος και δίχως απολύτως επαφή με την πραγματικότητα.
  Είναι προφανές ότι δεν διαβάστε το άρθρο https://www.agorapress.gr/el/news.php?n=3370 .
  Και το λέμε αυτό διότι αν το είχατε διαβάσει δεν θα είχατε καν λόγο να συντάξετε τον οχετό που δημοσιεύσατε στο blog σας.
  • Ποιος σας είπε κ. Καρυδάκη ότι προωθούμε σχέδιο πλήρους αυτονόμησης της Κρήτης
  • Ποιος σας είπε κ. Καρυδάκη ότι επικαλούμαστε την σημαία με το άστρο στο ένα τεταρτημόριό της, που πραγματικά αποτελεί για εμάς, ντροπή για τη Κρήτη;
  • Ποιος σας είπε κ. Καρυδάκη ότι κάνουμε λόγο για τα 100 ανύπαρκτα κατ΄εμάς χρόνια της συμβίωσης με το Ελληνικό κράτος; Μα εμείς μέσα στο άρθρο αρνούμαστε την ύπαρξη τέτοιου ζητήματος και μάλιστα λέμε ότι δεν υφίσταται δημοψήφισμα για το 2012! Ζητάμε όμως α;λλαγές εδώ και τώρα διότι ο Κρητικός αλλά και ο Ελληνας δεν έχει κανένα λόγο να περιμένει κανένα 2012 όταν το σπίτι του καίγεται σήμερα και απαιτούνται ριζικές αλλαγές εδώ και τώρα!

  Παραξενεύεστε; Ε, διαβάστε λοιπόν για πρώτη ίσως φορά το δημοσίευμά μας. Σας προτείνουμε άμεση προσγείωση και επαναπατρισμό στα γήινα εδάφη μας, μιας και από ότι διαφαίνεται προφανώς εκτελείτε «χαμηλές πτήσεις» στα … σύννεφα!
  Εμείς κ. Καρυδάκη φέραμε στο θέμα στη δημοσιότητα απλούστατα διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο στη χώρα μας και θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί μας ότι δεν μπορούν να παίζουν πλέον παιγνίδια στη πλάτη μας, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος ξεσηκωμού από το λαό και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για όλους μας. Επομένως, ο σκοπός μας είναι η αποκλιμάκωση και ουχί η πυροδότηση εντάσεων.
  Και για εμάς τους πατριώτες αλλά και για τους λαοπλάνους ιδιοκτήτες διαφόρων blogs που γράφουν αράδες με ότι τους κατέβει στο νου (και ο νοών νοήτω!), αυτό θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα.
  Και ίσως μετά από όλα αυτά και το ξεσκέπασμα από πλευράς μας, της ανυπόστατης χυδαίας κατάστασης που λανθασμένα διατυμπανίζετε ότι αναφερόμαστε στο άρθρο μας, ίσως είναι η ώρα να σας εξηγήσουμε τη στρατηγική μας καθώς και τις πραγματικές μας θέσεις που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα όσα γράψατε.
  Η θέση μας λοιπόν κύριε δεν είναι να αυτονομηθεί η Κρήτη με επαναστάσεις δημοψηφίσματα και τα τοιάυτα που αναφέρεται στο υβριστικό σας κατά τα άλλα κείμενο.
  Η θέση μας κύριε Καρυδάκη είναι να ανασυνταχθούμε και να βάλουμε τις βάσεις για γόνιμο διάλογο με σκοπό την μερική αλλαγή του Ελληνικού Συντάγματος σε Ελληνική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, κατά το Αμερικάνικό ή Γερμανικό πολυπετυχημένο μοντέλο ομοσπονδιακής διακυβέρνησης, σύστημα που οπλίζει χρόνια τώρα, κράτη απέναντι στους παγκόσμιους και ημεδαπούς κερδοσκόπους, που αναζητούν χώρες με ένα πρωθυπουργό, ένα Μαντέλη, ένα Τσουκάτο, ένα Ν.Φλώρο για να αρπάξουν, λεηλατήσουν, υποβαθμίσουν και εν τέλει διαλύσουν.
  Εν κατακλείδι και επειδή θα μπορούσαμε να μιλούσαμε ώρες για αυτό αλλά δυστυχώς λόγω φόρτου της πραγματικής μας εργασίας, δεν έχουμε το χρόνο να σας τον διαθέσουμε άλλο, θα σας ζητήσουμε να κάνετε υπομονή και έπειτα να διαβάσετε το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ, (το οποίο θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα με 15.000 αναγνώστες ημερησίως και ακολούθως στην έντυπη έκδοση που εκδίδετε σε 40.000 αντίτυπα – αι όχι βέβαια blog!!) το οποίο πραγματεύεται τα ανωτέρω με πλήρη σαφήνεια και επί τεκμαρτών στοιχείων.
  Όπως λοιπόν διαπιστώνετε η θέση που πρεσβεύουμε είναι εντελώς στην αντίπερα όχθη από αυτό το τέρας που μας παρουσιάσατε. Και εδώ αποδεικνύεται περίτρανα ο ορισμός ίσως του Έλληνα blogger που ασχολείτε με ασυναρτησίες κατά γενικό κανόνα, γράφει άρες μάρες κουκουνάρες και βλέπει το δένδρο αλλά χάνει το δάσος!
  Τέλος και επειδή αναφέρατε πολλά πραγματικά ιστορικά στοιχεία, copy paste από το internet (συγχαρητήρια) έχουμε να σας πούμε τούτο και μόνο τούτο.
  Μαθήματα ιστορίας από ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα ή την πρακτική να διαβάζουν επιμελώς άρθρα, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να δεχθούμε. Τα όσα γράφετε για τις συνθήκες Λονδίνου – Βουκουρεστίου είναι απολύτως αληθή αλλά αυτό δεν σας κατατάσσει αυτομάτως στους μεγάλους ιστορικούς του τόπου μας, διότι και ένα μαθητούδι του γυμνασίου σε μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να ανατρέξει και να τα βρει σε λίγα μόνο λεπτά.
  Κλείνοντας θα θέλαμε να σας καλέσουμε (αν είστε όπως λέτε Ρεθυμνιώτης) στα γραφεία μας στο Ρέθυμνο (Εμμ.Παχλά 11) για να συζητήσουμε για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι αυτά που γράψατε και μας κατηγορήσατε αδίκως, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ευτυχώς είστε από τους λίγους που δεν κατάλαβαν το άρθρο, στοιχείο που αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες απαντήσεις και αναφορές (είτε θετικές είτε ακόμα και αρνητικές) των αναγνωστών μας.
  Την κριτική την δεχόμαστε πάντα καλόπιστα.
  Την «δόλια» βλακεία καταδικάζουμε!

  Εκ της Συντακτικής Ομάδας της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
  • «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» …..(Εφημερίδα)
  • Μελωδία FM 102,7 ………………(Δημοσιογραφικός Ραδιοφωνικός σταθμός)
  • AgoraPress.gr …………………….(Ηλεκτρονική ημερήσια εφημερίδα)
  • AgoraTV ………………………….(Ηλεκτρονικός τηλεοπτικός σταθμός)
  • Agora Analysis ……………………(Εταιρία δημοσκοπήσεων)

 2. June 18

  Αγαπητοί κύριοι,
  Λέτε να έγραψα και να έψαξα αυτό το θέμα χωρίς να διαβάσω το άρθρο σας;
  Αυτό που διαπίστωσα στο κατάπτυστο άρθρο σας, είναι ότι δεν είχατε αφήσει ΠΟΥΘΕΝΑ χώρο για την αντίθετη άποψη.
  Τα όσα έγραψα στο Blog, και τα όσα βρήκα και τα έκανα “copy – paste”, όπως λέτε, τα στηρίζω και συνεχίζω να τα υποστηρίζω με σθένος.
  Και αν είχατε ψάξει και τα είχατε κάνει και εσείς copy paste στο άρθρο σας, τώρα θα μιλάγαμε για ένα σοβαρό άρθρο που ψάχνει το θέμα σε βάθος.

  Σε καμία περίπτωση δεν κρατάτε την δημοσιογραφική δεοντολογία , πουθενά μέσα στο άρθρο σας.

  Εφόσον γνωρίζατε για τις συνθήκες Λονδίνου και Βουκουρεστίου, γιατί δεν τις αναφέρατε;
  Είναι δυνατόν να αναφέρεστε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και να μην αναφέρετε τις επίσημες συμβάσεις;
  Είναι δυνατόν να αναφέρεστε σε Εθνικό θέμα και να μην αναφέρετε σοβαρά στοιχεία, όπως π.χ. τις δικαστικές αποφάσεις που υπήρχαν για ξένους υπηκόους σχετικά με την προσπάθεια τους να σπείρουν θέματα αυτονομίας;

  Λοιπόν καλό θα ήταν να μάθετε σε βάθος τι σημαίνει Δημοσιογραφική δεοντολογία.
  Τέλος, κύριε, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να συγκρίνω το Blog με την εφημερίδα σας, που ομολογώ ότι πρώτη φορά την είδα όταν μου την έστειλαν για να διαβάσω το επίμαχο άρθρο.
  Το Blog είναι μια ελευθερία έκφρασης και διαμαρτυρίας, σε πράξης σαν τη δική σας και όπως είδατε αμέσως, η απάντησή σας, εμφανίστηκε στον αέρα, αυτούσια, διότι η απάντηση και η προβολή της αντίθετής άποψης είναι Δικαίωμα.

  Κλείνοντας, να πως ότι καλό είναι να « ευλογείς τα γένια σου » , αλλά κόψτε κάτι από τις επισκέψεις που λέτε ότι έχετε, στο δικτυακό σας τόπο… Προγραμματιστής είμαι στο επάγγελμα και ξέρω κατιτίς από αυτά… με τη κατάταξή στο Alexa, που έχετε, σας υπολογίζω περί τις, maximum 4-5 χιλιάδες επισκέψεις το μήνα ( 150 – 160 επισκέψεις την ημέρα και αν…)

  Όσοι έχουμε ένα Blog, δεν διεκδικούμε, κύριε, ούτε κέρδη, αλλά ούτε να το κάνουμε σαν Χριστουγεννιάτικό Δέντρο από τις διαφημίσεις…

  Με τιμή
  Ιωάννης Καρυδάκης

 3. Rethymniotis
  June 18

  K. Κασιμάτη, είστε η χαρακτηριστική περίπτωση του “μας φτύνουν όλοι και εμείς νομίζουμε ότι βρέχει”. Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο να δείτε ότι συσπειρώσατε αριστερούς, δεξιούς, πασόκους, εθνικιστές, απλούς ανθρώπους. Όλοι σας βρίζουν. Έτσι απλά. Οχι τιποτα άλλο, αλλά μαγαρίζετε και τον ιστορικό Μέρωνα με τα γραπτά σας!

 4. June 18

  Καταρχήν να σε συγχαρώ αγαπητέ Καριδάκη για το πλήρως τεκμηριωμένο άρθρο σου σχετικά με αυτό το…επικίνδυνο θέμα, θα έλεγα. Πιστεύω ότι απάντησες επαρκώς σε όλα τα σημεία του άρθρου της εφημερίδας που παραθέτεις. Διαβάζοντας και το σχόλιο της εφημερίδας, καθώς και το ίδιο το άρθρο, δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα περί “παρεξήγησής” του από μέρους σου….
  Κατά δεύτερον σαν κάτοικος Κρήτης και με καταγωγή από εδώ, δε συμφωνώ καθόλου με μια ενδεχόμενη ανεξαρτησία της. Δεν είμαι γνώστης της πολιτικής, για να τεκμηριώσω όπως πρέπει την άποψή μου, αλλά απλώς με ξενίζει και με απωθεί εντελώς η ιδέα! Θεωρώ τον εαυτό μου Ελληνίδα! Μια τέτοια κίνηση δε νομίζω ότι μας τιμά τους Κρητικούς. Και η Ελλάδα προσφέρει στο κάθε κομμάτι της και το κάθε κομμάτι της, όπως η Κρήτη, προσφέρει στην Ελλάδα.

 5. Κε Καριδάκη, δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο κανών για τους Έλληνες που βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος.
  Φίλοι μου θα το τονίσω για μια ακόμα φορά, επειδή βλέπω ορισμένους να πέφτουν στο λάθος, παρουσιάζοντας χειμαρρώδη κείμενα, αναφερόμενοι εφ΄ολης της ύλης, μιας ύλης όμως που έχουν στο μυαλό τους, όπως τυχόν την έχουν ακούσει στα Κρητικά καφενεία και την οποία έχω ήδη δηλώσει (δις) ότι δεν ασπάζομαι. Μάλιστα όταν έχω δηλώσει ότι η σημαία με το αστέρι αποτελεί ντροπή για τη Κρήτη, τότε πως μπορεί να γίνεται (από λάθος ή εκ παραδρομής) λόγος για το ότι υποστηρίζω αυτή τη σημαία.
  Αγαπητοί μου, άλλο Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και άλλο αυτονόμηση της Κρήτης.
  Έχω ξεκαθαρίσει την άποψή μου περί αυτού και όπως είπα και σε παραπάνω ποστ ξεκαθαρίζω με στοιχεία το πλούτο της Κρήτης, ενώ αντίστοιχο πλούτο έχει η Μακεδονία, νησιά, Στερεά, κλπ. Μιλώ για οικονομική ανεξαρτησία αυτών των περιοχών και εκμεταλλεύομαι το γεγονός της έντονης θέσης του νησιού για αυτονόμηση, με σκοπό να συζητηθεί (και όχι παρθεί απόφαση) για το αν πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή προς τα εκεί, με στόχο να σταματήσει το αιματοκύλισμα από το Αθηνοκεντρικό κράτος των Μαντέληδων και των Τσουκάτων.
  Άρα ποιες προδοσίες ονειρεύονται οι περισπούδαστοι συνφορουμίτες και ποιόν αποκαλούν προδότη, όταν προδότης είναι αυτός που προσυπογράφει την καταδίκη ενός λαού που μοχθεί και κάθεται αδρανής στα σπιτάκι του κατηγορώντας τον οποιοδήποτε σκέπτεται λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
  Και καλό θα ήταν αυτοί που κατηγορούν για προδοσία, να απαντήσουν καταθέτοντας τις δικές τους λύσεις & προτάσεις που θα μας βγάλουν από τη τρομερή και δίχως προηγούμενο μεσαιωνική κατάσταση που βυθιστήκαμε και ας σταματήσουν να συμπαρασύρουν σε ένα τρελό χορό κατρακύλας και του υπολοίπους.
  Αυτά που γράφει ο κ. Καριδάκης είναι σωστά (και ας τα κατέβασε από το ίντερνετ), αλλά τι σχέση έχουν με εμένα. Έγραψα πουθενά ότι η Συνθήκη του Λονδίνου αναφέρει 100 χρόνια συμβίωσης; Έγραψα πουθενά ότι η σημαία με το αστέρι αποτελεί όνειρο και λάβαρο του σημερινού ενεργού Κρητικού;
  Κ.κ. ο Κρητικός όπως και ο Μακεδόνας ή ο Θεσσαλός μπορεί άνετα τα διαχειριστεί αυτόνομα το πλούτο του. Αν οι πολιτικοί από τον 2ο Π.Π. και τούδε φρόντισαν να αφανίσουν το πλούτο μας, τότε ας μας αφήσουν να αποδίδουμε εμείς στο Αθηνοκεντρικό κράτος και όχι να εξακολουθήσει η τεράστια διαρροή από εκεί και να εξακολουθήσουν οι 300 της Βουλής να παίζουν το βιός μας στη καθημερινή κερδοσκοπική ρουλέτα και να πλουτίζουν οι Ελβετικοί λογαριασμοί τους με τα χρήματα Έλληνα φορολογούμενου.
  Επομένως, λύσεις φίλοι μου και όχι Θερβαντικές θεωρίες για προδοσίες, αλλότρια συμφέρονται και πουλημένους στη Μοσάντ. Αυτά ίσχυαν πριν από πολλά χρόνια, αλλά ο Κρητικός έχει και γνώση και όρεξη για δουλειά (όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες άλλωστε) και δεν καθοδηγείτε σε ευρείας κλίμακα από τους «ηγέτες» δολοφόνους.

  Τα Γερμανικά ή Αμερικανικά κρατίδια ουδέποτε ήταν αποκομμένα από το κορμό.
  Απεναντίας αποτελούν το κορμό!!!
  Το Μόντε Κάρλο ουδέποτε ζήτησε πλήρη αυτονομία και ας μαγειρεύονται ή διαστρευλόνονται οι αλήθειες με αναφορές για δουκάτα ή πριγκιπάτα.

  “Πολλοί οραματιστές στο Μεσαίωνα, κατηγορήθηκαν για μαγεία. Η ιστορία όμως τους δικαίωσε”

 6. Όσοι έχουμε ένα Blog, δεν διεκδικούμε, κύριε, ούτε κέρδη, αλλά ούτε να το κάνουμε σαν Χριστουγεννιάτικό Δέντρο από τις διαφημίσεις…
  Με τιμή
  Ιωάννης Καρυδάκης

  Κ. Καριδάκη μήπως τελικά η επιτυχία του news portal μας η οποία κατ΄εσάς διαφαίνεται από τις διαφημίσεις μας, είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο.
  Βλέπετε κύριε, οι διαφημίσεις αποτελούν το οικονομικό μέσο επιβίωσης εφημερίδων που στόχο έχουν την ενημέρωση. Σαφώς δεν βρίσκονται για να ομορφαίνουν (ως άλλο Χριστουγεννιατικο δένδρο) αλλά λειτουργούν ως μέσο για να φθάσει καθημερινά η ενημέρωση στο πολίτη. Και αυτή η ενημέρωση αριθμεί χιλιάδες δημοσιεύματα από το agorapress.gr και τα λοιπά μέσα του οργασνισμού και όχι από ένα και μόνο άρθρο στο οποίο έχουμε την τιμή να ΜΗΝ συνφωνείτε!
  Όσο για την δεοντολογία που αναφέρεστε καλό θα ήταν να την διδαχτείτε κύριε ξεκινώντας από το δημοτικό και πάλι. Αν πάλι δεν έχετε την δυνατότητα, θα σας ξαναπροσκαλέσουμε στα γραφεία της εφημερίδας μας για περεταίρω ενημέρωση.
  Γιατί όμως στη πρώτη πρόσκληση δεν απαντήσατε.
  Ο Στρουθοκαμιλισμός δεν είναι αρετή!

 7. Μανούσος
  June 21

  Η πρόταση της Ρεθυμνιώτικης αγοράς μου θυμίζει τη γνωστή ρύση, «Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς».
  Διάλυση της Ελλάδος μέσο Ομοσπονδίας… όχι Γιάννης… Γιαννάκης… ωραίο αστείο…

Leave a Reply