Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας

Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειαςΑναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας «εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας», με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του «νόμου Ραγκούση».

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την εντολή του Πρωθυπουργού προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει «εντός μίας εβδομάδας» από την γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας νέας νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιθαγένεια, κάτι όμως που είχε προκαλέσει έντονε αντιδράσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με την εν λόγω εγκύκλιό του καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην δέχονται νέα αιτήματα, να μην εξετάζουν τους φακέλλους και να μην ορκίζουν αλλοδαπούς που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply