Αναβαλλόμενος φόρος των τραπεζών

Την ώρα που ο Ελληνικός Λαός, χρεώθηκε δισεκατομμύρια ευρώ για να «βοηθήσει» τις τράπεζες η κυβέρνηση ταυτόχρονα, «χαρίζει» φόρους 30 χρόνων στις τράπεζες για να αντισταθμίσουν τις απώλειες που είχαν από το PSI!

Το μέτρο το ονομάζει «Αναβαλλόμενος φόρος» και πρόκειται για ένα μέτρο φορολογικής βοήθειας που δόθηκε στις τράπεζες ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές που υπέστησαν από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI.

Από την άλλη, απλοί πολίτες που απλός εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους, στο Ελληνικό δημόσιο, επενδύοντας, στα κρατικά ομόλογα, με το πενιχρό επιτόκιο, έχασαν το κεφάλαιό τους και ουδείς νοιάζεται!

Γιατί δεν παίρνουν και για αυτούς τους ανθρώπους αντίστοιχα μέτρα;
Γιατί δεν συμψηφίζουν την απώλεια αυτών των ανθρώπων με συμψηφισμό φόρων ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να εξισορροπήσει τη άδικη απώλεια των χρημάτων τους;

Η ατυχία αυτών των ανθρώπων είναι ότι δεν είναι τράπεζες, αλλά απλοί Έλληνες πολίτες… και όλο αυτό τον καιρό, της κρίσης, μας έχουν δείξει, με απόλυτη σαφήνεια, που ακριβώς «γράφουν» τους Έλληνες πολίτες και τις απώλειες τους οι κυβερνόντες και οι εταίροι τους …

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply