Έγγραφο από το γερμανικό υπ. Οικονομικών για τον ειδικό λογαριασμό

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ας καταλάβουν ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο», αυτό  επισήμανε,κατά την ομιλία του μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι η λέξη «προτεκτοράτο» δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία, καθώς την ίδια ώρα ενισχύονται οι φήμες για την καταβολή των 31,5 δις ευρώ σε ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά η Τρόικα, βάση σχεδίου των Γερμανών.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπήρχε αποσταλεί, έγγραφο στην αγγλική γλώσσα, από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο ζητούσε ακριβώς αυτό.

Το αίτημα, όπως ήταν λογικό απερρίφθη αμέσως.

Πηγές από τη Δημοκρατική Αριστερά αναφέρουν ότι κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών έγινε γνωστή η ύπαρξη του εγγράφου, αλλά δεν έγινε διεξοδική συζήτηση, καθώς δεν υπήρχε καμία πιθανότητα το αίτημα να τεθεί καν προς συζήτηση.

Στο έγγραφο , του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενισχυμένη Διακυβέρνηση και Μηχανισμοί Ελέγχου» γίνεται λόγος για ειδικό λογαριασμό ο οποίος θα βρίσκεται υπό διεθνή διαχείριση, ενώ σημειώνεται ότι οι αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος θα πρέπει να εξισορροπούνται μέσω εσωτερικών προσαρμογών.

Περιγράφονται επίσης οι προαπαιτούμενες δράσεις πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης,που, μεταξύ αυτών είναι το θέμα του ειδικού λογαριασμού που θα τελεί υπό εξωτερική διαχείριση.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι «ο λογαριασμός που υιοθετήθηκε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ενισχύεται για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και εξασφαλίζεται συστήνοντας διεθνή διαχείριση (από την ΕΚΤ για παράδειγμα)».«Όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται από τον ειδικό λογαριασμό. Οι δόσεις του EFSF και του ΔΝΤ μετά την υλοποίηση των συμφωνημένων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων θα κατευθύνονται απευθείας στον ειδικό λογαριασμό και η ελληνική συμβολή στην εξυπηρέτηση του χρέους όπως ορίζεται στο Μνημόνιο Κατανόησης θα πληρώνονται επίσης στον ειδικό λογαριασμό».

Το εν λόγο, έγγραφο, έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ.

Recent Posts

Κατηγορίες

Άρθρα

Recent Comments

Ημερολόγιο

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
yiannisdesp Written by:

Είμαι ένας απλός Έλληνας πολίτης που νιώθω την ανάγκη να εκφράζω την άποψή μου. Το internet είναι το πλέον Δημοκρατικό εργαλείο που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να εκφράζονται και να αποτυπώνουν την άποψή τους. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη δυνατότητα.

Be First to Comment

Leave a Reply